Ugrás a tartalomra

Egy perc Miskolc

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. május 25. csütörtök 19:57
A mai nap legérdekesebb helyi hírei.

 

Közgyűlés

Ülésezett Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése. A Velünk a Város frakció kiáll a tanárok helyzetének mielőbbi javítása mellett, erről egy szolidaritási nyilatkozatot terjesztettek be a májusi közgyűlési ülésre, kérve a képviselőket, hogy támogassák az ügyet, ezzel országosan is példát adva a többi településnek. A grémium további húsz javaslatot tárgyalt.

Összbírói értekezlet

Sikeresen zárta a 2022-es évet a Miskolci Törvényszék. A bíróságokon több mint 78 ezer ügy került befejezésre és csökkent a 2 éven túl húzódó perek száma. Ez a megalapozott és időszerű ítélkezés mellett annak is köszönhető, hogy országszerte kevesebb ügy érkezett a bíróságokra. Az összbírói értekezleten ezúttal is összegezték az elmúlt év teljesítményét és elismeréseket, díjakat is átadtak.

Irattár az iskolából

Új funkciót kap a Debreczeni Márton Szakképző Iskola perecesi épülete. Ide költöztetik a polgármesteri hivatal elmúlt évtizedekben összegyűlt iratanyagát. A lelendő levéltár helyiségeit Ignácz Dávid, Miskolc jegyzője, és Bazin Levente a választókerület önkormányzati képviselője mutatta be a sajtónak.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!