Ugrás a tartalomra

Egyelőre nem vezetheti be új díjtételeit az MVK

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. február 26. péntek 15:15
A kisgyermekes bérletet és a 60 perces jegyet eredetileg március 1-jétől lehetett volna megvásárolni, a járványügyi rendelkezések miatt azonban ezt az ITM nem engedte a cégnek.
fotó: Juhász Ákos

Nem vezetheti be az MVK Zrt. március 1-jétől új díjtételeit, azaz a kisgyermekes bérletet és a 60 perces jegyet – tájékoztatta lapunkat péntek délután a közlekedési vállalat.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a két új, sokak számára kedvező díjtétel bevezetéséről szóló döntést még 2020. december 17-én hozta meg Veres Pál, Miskolc polgármestere. Másnap viszont megjelent a koronavírus-világjárvány kapcsán egy olyan kormányrendelet, amely kimondja: ez év végéig a helyi szolgáltatások esetében új díjat nem lehet megállapítani, kiterjeszteni, növelni.

- Mivel a rendelet nem tért ki arra, hogy pontosan mit jelent az „új díj” fogalma, ezért a közlekedési vállalat az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) állásfoglalását kérte az új díjtermékek bevezetésével kapcsolatban. Az állásfoglalás megérkezett, viszont ez nem minősül a hatóság jogi iránymutatásának – írják.

Az MVK leszögezi, mivel Miskolc város szándéka mindenképp az, hogy ezt a pluszszolgáltatást biztosítsa a helyieknek, ezért a város- és a cégvezetés további egyeztetéseket folytat erről. A témára, ha végleges döntés születik, később visszatérünk.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!