Ugrás a tartalomra

Egymillió forintot gyűjtött lépéseivel a tűzoltó Zoja gyógykezelésére

Nagy-Hankó Krisztina
Utoljára módosítva
2024. április 13. szombat 11:47
Százezer forint volt a minimális cél, a tízszerese jött össze a tiszta szívből jövő, önzetlen felajánlásnak köszönhetően.
Fotók: Osztie Tibor

Korábban már hírt adtunk arról a jótékonysági kezdeményezésről, amelyet a ritka genetikai betegségben szenvedő kislány, Hegedűs Zoja megsegítésére indítottak. Az encsi tűzoltó gyermekéért a miskolci Supersum Közhasznú Alapítvány a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal és Szerencs Város Önkormányzatával fogott össze.

Április 21-én délelőtt a szerencsi Rákóczi-vártól indul az a jótékonysági futás, amelynek teljes bevételét Zoja családja kapja. A kislány koraszülöttként, szívtumorral és egy ritka genetikai betegséggel jött a világra 2023 júliusában. Folyamatosan gyógyszereket kell szednie, emellett komplex és intenzív fejlesztő kezelésekre van szüksége. 

A futás mellett egyedi felajánlást tett a jó ügy érdekében Németi Gergő tűzoltó, aki maga is édesapa. Már máskor is véghez vitt különleges dolgokat, amellyel felhívta a figyelmet az adakozásra. Mostani vállalása az volt, hogy Kassáról Miskolcra gyalogol. A száz kilométert a két város között 24 óra alatt kívánta megtenni, ami sikerült is neki. A végcél az Avasi Kilátó volt, ahová pénteken este érkezett meg, de végül nem egyedül, hanem több kísérővel együtt. 

Rokonok, barátok, valamint a Supersum Közhasznú Alapítvány önkéntesei és szimpatizánsok várták a maroknyi kis csapatot nagy izgalommal az Avasi Kilátó lábánál. Üdvrivalgással és transzparensekkel fogadták a négy hőst, akik végig gyalogolták a távot, hogy a lerótt kilométerekkel pénzt gyűjtsenek a kislány családjának. Ők pedig nagyon fáradtan, de elégedett mosollyal az arcukon érkeztek meg. 

Szopkó Tibor, Miskolc alpolgármestere a városvezetés nevében köszöntötte a gyaloglókat.
- Ez az esemény a közösségről szól, amely összefog a bajba jutott társaiért. Illetve szól az emberi teljesítőképességről is – mondta az alpolgármester. Miskolc testvérvárosából Kassáról indultak, hogy a jó célt támogatva eljussanak idáig. A teljesítményük és a vállalásuk példamutató lehet másoknak is – fűzte hozzá. 

Bernasconi Bús Katalin néhány köszönő mondat után elérzékenyülve nyújtotta át azt a papírt Németi Gergőnek, amelyen az akcióval összegyűjtött pénz összege szerepelt. Azonban az összeg a nyomtatás után tovább emelkedett, így még nagyobb meglepetés várt a tűzoltóra, aki a könnyeivel küszködbe vette tudomásul, hogy sokkal több pénz érkezett az elkülönített adomány számlára, mint amennyit célként kitűzött maga elé. Ugyanis 750 ezer forintot sikerült Zojának gyűjtenie a lépéseivel, melyet Miskolc önkormányzata 250 ezer forinttal egészített ki, hogy az összeg kerek legyen és így elérte az egymillió forintot. Ezt Szopkó Tibor alpolgármester a helyszínen jelentette be. 
 

A kis Zoja családja is jelen volt az eseményen, az édesanya nagyon meghatódott már magán a felajánláson is, az összegen pedig különösképpen.
- Nagy segítség, hozzájárulás ez a gyógyszereihez, jövőbeni gyógykezeléseihez – mondta. A gyógyszerein kívül, jelenleg babúszásra hordják, gyógytornára, valamint korai fejlesztésre. Júniusban egy MR vizsgálat vár rá, amely az agyában lévő tumorokat térképezi föl – tudatta az édesanya. 


- Németi Gergő elmondta, hogy az út hosszú volt és nagyon fárasztó és fájnak is a lábai, de minden pillanata megérte, mert segíteni tudott vele. Eredetileg egyedül tervezte végig sétálni az utat, de nagyon hamar társa akadt egy barátja személyében, aki Kassától végig kísérte, Encsen pedig további két barátjuk csatlakozott hozzájuk. Végig a cél lebegett előttük, illetve az út folyamán sok kedves emberrel találkoztak, akik szurkoltak nekik, hogy sikerüljön – hangsúlyozta a tűzoltó. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!