Ugrás a tartalomra

Egyszülős családok kaptak karácsonyi ajándékot Miskolcon

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2022. december 21. szerda 14:57
Gyerekeiket egyedül nevelő szülők kaptak ajándékot kedden a Miskolci Nemzeti Színházban.
A csomagokat Méder Noémi (szürkében) és Rudolf Szonja (zöldben) adta át. | Fotók: Juhász Ákos

Az Egyszülős Központ a megyeszékhelyek teátrumait kérte meg, hogy segítsenek eljuttatni a vidéken élő családoknak a számukra összeállított csomagjaikat. A központ - támogatói felajánlásoknak köszönhetően - kétszáz vidéki és kétszáz fővárosi egyszülős családot lepett meg egyenként 40 ezer forintos ajándékcsomaggal. Megyénkben tíz család karácsonyát segítették.

Köztük volt az a Ficzere Rita is, aki egyedül neveli kisfiát annak megszületése óta. Azt mondta, ápolónői fizetéséből szűkösen élnek, így minden segítség jól jön nekik. A csomagba a leghasznosabb dolgok kerültek: tisztító- és tisztálkodási szerek, de könyvek és szaloncukor is fért a nehéz dobozba.

- Nagyon hasznosnak találom a csomagot, mert például mosóport, öblítőt rendszeresen használok. A könyvek pedig azért jönnek jól, mert nagyon nem tudok mit venni karácsonyra, úgyhogy ajándéknak is megteszi - tette hozzá.

A budapesti Egyszülős Központ 2018 májusában nyílt, hogy gyakorlati segítséget és közösséget nyújtson azoknak a családoknak, ahonnan hiányzik az egyik szülő. Az elmúlt években a központ több mint hetven-féle szolgáltatásával több mint 27 ezer egyszülős családot ért el. Magyarországon ma több mint félmillió gyereket egyetlen szülő nevel, az ilyen családok száma eléri a 300 ezret. 2022 márciusában megnyílt a második Egyszülős Központ Budán, a Déli pályaudvar mellett.

A központ a megyeszékhelyek színházait kérte arra, hogy a környékükön élő családoknak eljuttassák a csomagokat. Méder Noémi, a miskolci teátrum sajtókommunikációs munkatársa elmondta, fontos számukra a segítségnyújtás.

- Mi is nagyon sok segítséget kaptunk a nézőktől, és most úgy gondoltuk, hogy szeretnénk egy ilyen nemes ügy mellé mi magunk is beállni - tette hozzá.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!