Ugrás a tartalomra

Eldőlt: a DK és az LMP nem támogatja Veres Pált

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2023. október 20. péntek 16:12
Mindezt a pártok a Tudomány és Technika Házában tartott pénteki sajtótájékoztatójukon ismertették. A polgármester szerint a választók majd eldöntik, hogy győztes vagy vesztes szavazatot szeretnének leadni jövőre.
Fotók: Mocsári László

Az eseményen elsőként felszólaló Gyurcsány Ferenc felidézte: Miskolcon 2019 októberében az ellenzéki összefogás fölényesen váltotta le a Fidesz-KDNP által irányított városvezetést. A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke úgy látja, az itteniek akkor jó döntést hoztak, amikor Veres Pál mögé sorakoztak föl. Elmondta: pártja az utóbbi években azonban azt tapasztalja, hogy a regnáló polgármester nem teljesítette korábbi ígéreteit.
 
Az LMP – Magyarország Zöld Pártja képviseletében Schmuck Erzsébet kifejtette: céljuk, hogy a hazai településeken minél erősebb legyen a zöldpolitikai képviselet. A társelnök hangsúlyozta: nem szeretnék, ha Magyarország akkumulátor-nagyhatalommá válna. Azért döntöttek egyebek mellett – taglalta a politikus – a korábban önkormányzati, jelenleg pedig országgyűlési képviselő mellett, mert törekvéseik e tekintetben is találkoztak.

Hegedűs Andrea szociáldemokrata értékrendű helyi politikát ígért első jelölti beszédében. A miskolci politikus elmondása szerint gyakran azt tapasztalta, hogy a helyiek a jelenlegi városvezetést döntésképtelennek ítélték. Végezetül hangsúlyozta: tudásközpontú beruházásokra, értékteremtő munkahelyekre és érdekképviseletre van szükség Miskolcon.
_______________________________________________________________________________________________
 
A Velünk a Város frakciószövetséget alkotó pártok közül a Jobbik és az MSZP korábban már beállt Veres Pál mögé. Megkeresésünkre a helyi Párbeszéd részéről Göröncsér Zsolt elmondta: pártja mindenképp Veres Pált támogatja, és nem érti, hogy a másik zöldpárt milyen háttéralkut kötött a Demokratikus Koalícióval Miskolcon.

– A Momentum nem kommentálta az elmúlt hónapokban történt, '24-es választásokat érintő miskolci bejelentéseket, így jár el ma is. A városvezetésben végzett közös munka és a meglévő bizalmi viszony miatt Veres Pálra természetes szövetségesünkként tekintünk, ám a pártunk még sem szervezetekkel, sem jelöltekkel nem véglegesített várospolitikai megállapodásokat. Ehhez közel járunk, amint megtörténik, tájékoztatjuk a nyilvánosságot. Minden lehetséges szövetségesünkkel aktív párbeszédet folytatunk, értékek, program és konkrét ügyek mentén történő együttműködésben és a Miskolc érdekében továbbvitt munkában hiszünk – közölte megkeresésünkre a helyi Momentum nevében Szopkó Tibor alpolgármester.

A pénteki DK-s bejelentéshez az alábbiakat fűzte közösségi oldalán hozzá Veres Pál:

"Szeretem azokat a pillanatokat az életben, mikor a dolgok világosan elválnak egymástól. Ez most egy ilyen pillanat. Szerintem nincs az a személyes ambíció, ami fontosabb lehet a közösség érdekénél, és nincs az a pártérdek, ami fontosabb lehet Miskolcnál. A DK helyi vezetői az ellenzéki politikát szeretik, és valóban így van a legjobb esélyük arra, hogy 2024-től Miskolcon is újra ellenzékben legyenek. Ő döntésük, nincs vele dolgom. A választók meg majd eldöntik, hogy győztes, vagy vesztes szavazatot szeretnének leadni jövőre."


 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!