Ugrás a tartalomra

A Jobbik-Konzervatívok támogatja Veres Pál polgármester újraválasztását

Bacsó István
Utoljára módosítva
2023. március 03. péntek 12:49
A párt miskolci szervezete rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be pénteken, hogy a 2024-es önkormányzati választáson a jelenlegi városvezetőt támogatják. A helyi alapszervezet döntését az országos elnökség is jóváhagyta.
Fotók: Juhász Ákos

Szarka Dénes, a Jobbik-Konzervatívok miskolci elnöke a polgármesteri hivatal tárgyalójában tartott tájékoztatón elmondta, hogy 2019 óta dolgoznak együtt Veres Pállal a Velünk a Város szövetség tagjaként, ismerik a városról alkotott vízióját, részt vettek a közös programalkotásban, az eddigi munkában és látták, milyen munkát végez polgármesterként.

„Láttuk és látjuk most is, hogy a világjárvány, a gazdasági válság és a korábbi városvezetések által felhalmozott hitelek miatt, milyen terepen kellett helytállnia, és láttuk azt is, hogy ilyen nehéz körülmények között sem engedett abból, hogy Miskolcnak működnie és fejlődnie kell. Abból sem engedett, hogy mindig a várospolitika és ne a pártpolitika határozza meg a munkáját. Folyamatosan Miskolcért dolgozik, és abban mindig következetes volt, hogy neki Miskolc az első. Nem pártlogika alapján és nem pártközpontokból irányított emberként vezeti a várost. Ezek alapján a Jobbik-Konzervatívok miskolci közössége a helyzetet és polgármester úr programját értékelve azt a döntést hozta, hogy őt támogatjuk a 2024-es önkormányzati választáson” – közölte Szarka Dénes, aki hangsúlyozta, hogy Veres Pál polgármesteri működése, várospolitikája egybevág azzal, amit a pártjuk országosan is képvisel, ezért a miskolci pártszervezet döntését az országos elnökség is jóváhagyta. 

Ezt a Jobbik-Konzervatívok alelnöke, országgyűlési frakcióvezetője, Lukács László is megerősítette, aki szerint a pártjuk hitet tett amellett, hogy az önkormányzati politikában hiteles, helyi ügyekkel foglalkozó, nem pártlogika alapján működő és nem is pártközpontokból irányított emberekre van szükség, ahogyan azt a korábbi jászberényi időközi önkormányzati választás is mutatja.

„Veres Pál bizonyította, hogy bírja ezeket a tulajdonságokat és azt is, hogy számára Miskolc az első. Ezért pártunk elnöksége, a Jobbik-Konzervatívok helyi közösségével egyetértésben, örömmel támogatja polgármester urat a jövő évi önkormányzati választáson, és erre bíztatjuk a többi pártot is” – mondta az országgyűlési frakcióvezető. 

Kiemelte, a helyi politikában a helyi politikusokat kell támogatni, akik elkötelezettek és járatosak a helyi ügyekben, és nem pártközpontokból kell megmondani, hogy helyben mi a jó. Miskolcon is a lokálpatrióta emberek azok, akik jobban látják, jobban értik és tudják, hogy a helyi közösségnek mi a legmegfelelőbb. Ezért is örülnek annak, hogy a párt helyi közössége úgy döntött, hogy egy ilyen lokálpatrióta polgármester-jelölt mögé áll be, őt támogatja itt Miskolcon. 

Veres Pál mindenekelőtt köszönetet mondott a bejelentett támogatásért és beszédében rámutatott: „Amikor 2019. július elsején először kiálltam az emberek elé, elmondtam azt, hogy nekem az a célom, hogy egy olyan közösséget formáljak, mind a városvezetésben, mind a városban, amely egyértelműen azt tűzi ki célul, hogy Miskolcnak jobb legyen. Mindig hangsúlyozom, nekem egy pártom van, amit úgy hívnak, hogy Miskolc. Örömmel hallottam az előttem szólóktól, hogy számukra sem a pártpolitika lesz az elsődleges, hanem a város. Ez összecseng azzal, amit én is képviselni szeretnék” – emelte ki a polgármester. 

Kérdésre válaszolva kifejtette, hogy mindenkivel kész együttműködni a továbbiakban is, aki a városért tenni szeretne, politikai színezettől, hovatartozástól, világnézettől függetlenül. A Jobbik-Konzervatívok politikai közösségével eddig is együtt dolgoztak, a jövőről is egyeztettek, és úgy látják, hogy a közös elvek mentén a továbbiakban is konstruktívan munkálkodhatnak együtt a városért, ezért örömmel fogadta el a párt támogatását. Reméli, hogy a mögöttünk lévő járványtól és háborús szankcióktól, gazdasági válságtól sújtott nehéz évek után egy békésebb periódusban is bizonyítani tudják majd, hogy a városért tenni akarás működőképes, és a miskolciak érdekeit szolgálja. 

A polgármester jelezte, hogy a mai bejelentés az első lépés, annak a csapatnak az összeállítása folyamatban van, amellyel neki lehet vágni a következő évben a választásnak. A 2019-ben őt támogató többi párttal is folynak az egyeztetések, a városvezető szeretné, ha már ennek az évnek a második felében egyértelművé tennék, hogy mik azok az alapelvek és küldetések, amelyek mentén irányítanák a várost, és ezzel meggyőznék a miskolciakat arról, hogy az az út, amit választottak, az helyes.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!