Ugrás a tartalomra

Elérhető a tűzifavásárlást megkönnyítő online piactér

mti.hu
Utoljára módosítva
2020. szeptember 15. kedd 13:53
Tűzifavásárlást segítő online piacteret nyitott a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a Tűzifát okosan elnevezésű felület a vásárlók és a tisztességes termelők, kereskedők egymásra találását segíti.

A Nébih keddi közleménye szerint az elmúlt években számos vásárlót vertek át a hirdetésekben alacsony árat ígérő, majd fizetés után az áru leszállítása nélkül eltűnt csalók. Az illegális árusok által generált ár és hirdetési verseny a tisztességes erdőgazdálkodók, kereskedők munkáját is jelentősen megnehezítette.

Az Agrárminisztérium támogatásával létrejött online piactér ügyfélkapus azonosításhoz kötött. Csak beazonosítható, a faanyagterméklánc-felügyeleti (EUTR) nyilvántartásban szereplő erdőgazdálkodók, vállalkozások tudnak hirdetést feltölteni, így kizárja az illegális fakitermelésből élő csalókat.

A vásárlók a felületen (https://tuzifatokosan.nebih.gov.hu) megtalálhatják a lakóhelyükhöz legközelebb eső kereskedőket. A rendszer másik fontos előnye, hogy lehetővé teszi a különböző feldolgozási formában és kiszerelésben értékesített tűzifa termékek árainak összehasonlítását.

A rendszer a jövőben további funkciókkal, egyebek mellett megrendelő modullal is bővül majd – közölte a Nébih.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!