Ugrás a tartalomra

Elhunyt Kobold Tamás

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. október 02. vasárnap 16:26
Elhunyt Kobold Tamás, Miskolc volt polgármestere.

Kobold Tamás

Kobold Tamás 1953-ban született Miskolcon, tősgyökeres miskolci családban. A várossal való kapcsolatuk igen régi keletű, hiszen anyai ágon a Felvidékről bevándorolt dédszülei itt telepedtek le a múlt század második felében a Vasgyár létrehozásakor. Általános- és középiskolai tanulmányait is Miskolcon végezte, majd érettségije után a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Karán szerzett diplomát. 1975-ben tért vissza Miskolcra, a Lenin Kohászati Művekhez, annak ellenére, hogy a karriert elsősorban a budapesti külkereskedelmi vállalatok jelenthették volna számára. Később a Diósgyőri Gépgyárbn helyezkedett el, kereskedelmi mérnökként. 

1990-ben az akkoriban alakult KDNP indítani szerette volna az országgyűlési választásokon, de ő inkább az önkormányzatot választotta, ahol képviselő, később a város alpolgármestere lett. 1994-ben választották Miskolc polgármesterévé, majd 1998-ben ismét elnyerte a választók bizalmát. Nyolc esztendeig vezette városunkat. 

A közélettől sosem vonult vissza teljesen. Aktív maradt a közügyekben és rendszeresen hallatta a hangját fontos társadalmi kérdésekben. „Szerettem és szeretem” – vallotta Miskolcról. „A tisztességes és becsületes munka megtapasztalt élménye, az emberré válásomat alakító, körülöttem élő mindennapok példaképeinek igyekezete köt engem ehhez a városhoz elválaszthatatlanul.”

További hírek

Olvasnivaló