Ugrás a tartalomra

Elindult a visszaszámlálás a tábori jelentkezéseknél

Detzky Anna
Utoljára módosítva
2024. április 17. szerda 10:43
A balatonmáriafürdői önkormányzati táborba és a nyári Erzsébet-táborokba még néhány hétig lehet jelentkezni.
Az önkormányzat balatonmáriafürdői táborának testvérvárosi táborában 2017 / Fotók: magánarchívum

Javában folyik a kedvezményes nyári gyermektáborokra való jelentkezés. Az önkormányzati táborhelyek közül Balatonmáriafürdőre már csak egy-két csoport számára maradt hely. A perecesi gyermektábori jelentkezést azonban Mádai Linda táborvezető tájékoztatása szerint csak április végén, május elején fogják meghirdetni, de a korábbi évekhez képest valószínűleg nem lesz változás. 

- Minden év elején kiküldjük azt a tájékoztató levelet Miskolc általános iskoláiba, amelyre válaszolva jelentkezhetnek az osztályok a június 22-vel kezdődő kilenc táborturnusunkra. Az időpontok körülbelül 80 százalékban már beteltek, de egy 20-25 fős csoportnak még helyet tudunk biztosítani. Viszont májusra fog véglegessé válni a létszám, mert addig még lehetnek lemondások. Egyidejűleg 120 férőhelyünk van – nyilatkozta szerkesztőségünknek Órás Enikő a miskolci önkormányzat Balatonmáriafürdői Táborának tábor- és üdülésszervező ügyintézője.

Elmondta, hogy 10-14 éves gyermekeket várnak bentlakásos táboraikba, lehetőleg egy-két nevelővel. Egy turnusnak 74 ezer forint a térítési díja 8 nap 7 éjszakára. Az időintervallum igény szerint egy nappal csökkenthető, vagy akár megismételhető a turnus. Ezen felül még bizonyos kulturális programok, az oda- és visszaút, illetve a költőpénz pluszköltséget jelentenek. 

Megtudtuk, hogy sajátos nevelési igényű (SNI-s) és fogyatékossággal élő gyerekeket is fogadnak. A táborok tematikáját mindig az csoporttól függően a táborvezetők határozzák meg. Általában szoktak lenni vízi- és szárazföldi vetélkedők, kirándulások, és tematikus versenyek. A visszajelzések alapján a táborozók szeretik a programokat.

Nyári Erzsébet-táborokba azonban már egy ideje lehet jelentkezni, amelyek esetében a programok, a napi ötszöri étkezés és az egészségügyi ellátás is állami támogatással finanszírozott. 

„A nyári balatoni Erzsébet-táborokba Zánkára és Fonyódligetre április 24-én 14 óráig várja az Erzsébet Alapítvány a jelentkezéseket. A vakációs turnusokba iskolák pályázhatnak 1-7. évfolyamos tanulókkal az etaborplusz.hu weboldalon keresztül. Tíz gyermek mellé egy felnőtt kísérő, SNI-s gyermekeknél két felnőtt részvételét kell tervezni a jelentkezéseket. A két táborhelyre idén is ingyenesen utazhatnak vonattal a gyermekek az ország bármely pontjáról, de az erre vonatkozó igényt jelentkezéskor jelezni kell – válaszolta megkeresésünkre az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány. 

A táboroztatási program öt alappillérre – sport, tudomány, kultúra, magyarság és honismeret, kereszténység – épülnek. Túljelentkezésnél előnyt élveznek a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű, rászoruló és fogyatékkal élő gyermekek, illetve azok, akik az előző években nem voltak Erzsébet-táborban – írta levelében az alapítvány. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!