Ugrás a tartalomra

Elismerés a társadalmi fenntarthatóságért

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. május 19. péntek 19:14
A Szimbiózis Alapítvány nyerte el a Miskolc Campus Forum Green and Smart díjat - társadalmi fenntarthatóság kategóriában. Az elismerést Czene Veronika a szervezet lakóotthonában élő Down szindrómás fiatal hölgy vette át, Jakubinyi László, a Szimbiózis Alapítvány kuratóriumi elnökének kíséretében a Miskolci Egyetemen.
Fotók: Végh Csaba

A fenntarthatóságért tett erőfeszítéseikkel mintaadó szervezetek elismerésére díjat alapított a Miskolc Campus Forum Green and Smart konferencia alkalmával az Universitas Miskolcinensis Alapítvány kuratóriuma és a Miskolci Egyetem. Az elismeréseket az észak-magyarországi régió fenntartható környezeti, gazdasági és társadalmi fejlesztésében mintaadó üzleti, egészségügyi és közösségi szervezeteknek adták át a május 18-án tartott konferencián.

„Elkötelezetten a társadalmi változásokért” szlogennel azonosítják azt a szerteágazó tevékenységet, amely a Szimbiózis Alapítványra jellemző. Segítő tevékenységük fókusza a fogyatékossággal élő emberek életminőségének javítására irányul, ugyanakkor minden programjukat átszövi a társadalmi környezet pozitív attitűdjének, szemléletének előmozdítása. Nem csupán az integrált munkahelyek működtetése, táborok és rendezvények megszervezése és lebonyolítása az erősségük, hanem határozott erőfeszítéseket tesznek az általuk segítettek közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférése, illetve nyílt munkaerő-piaci elhelyezkedése érdekében. Támogatják a fogyatékossággal élőket abban, hogy egyenrangú polgárokként, jó szomszédokként, értékes munkatársakként jelenjenek meg a mindennapokban. 

A több mint 20 éves Szimbiózis Alapítvány elnevezése is utal az önmagukban egyedi értékeket képviselő, de megnyilvánulásukban a harmonikus egymásrautaltságot kialakító életformáknak. Szimbolizálja az egyén és a közösség, a hagyományok és a technikai vívmányok, a mesterséges és a természeti környezet szükségszerű kapcsolatát, ahol csak az egyensúlyi állapot megtartása jelenthet „életképes létesülést". – állapította meg a díjátadón elhangzott indoklás. 

A szervezet működését bemutató kisfilm – amely a díjátadó kapcsán készült – elérhető az alábbi linken, ITT.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!