Ugrás a tartalomra

Elismerte a kormány Palkovics lemondását, önálló energiaminisztérium alakul

hvg.hu
Utoljára módosítva
2022. november 14. hétfő 12:47
Orbán Viktor elfogadta Palkovics László lemondását, a Technológiai és Ipari Minisztérium megszűnik - jelentette be Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn.

A hétfői déli rendkívüli sajtótájékoztatón Gulyás Gergely ismertette: strukturális változás jön a kormányban, energiaügyi minisztérium alakul, az Energiahivatal hatásköreinek többségét ez a minisztérium veszi át. December 1-jétől Lantos Csaba vezeti az új minisztériumot. 

"Palkovics László lemondott, lemondását Orbán Viktor elfogadta. A Technológiai és Ipari Minisztérium megszűnik, feladatait a Kulturális és Innovációs Minisztérium, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium, és a Fejlesztési és Beruházási Minisztérium veszi át" - nyilatkozta Gulyás Gergely. Kérdésre válaszolva elmondta, hogy Paks II nem kerül a minisztérium hatásköre alá, mivel azt az EU előírja, hogy az MVM és Paks nem kerülhet egy felügyelő szerv alá.

A miniszter az ATV kérdésére mondta, azért Lantost választották, mert remek menedzser, aki elismert szakembernek számít, komoly tapasztalatokat szerzett - írja a HVG

"A TIM fennmaradó területeinek leosztása logikus: a közlekedés Lázár János, az ipar Nagy Márton, az innovációs területek eddig Palkovicsnál lévő része pedig Csák János minisztériumához fognak kerülni" - tájékoztatott a miniszterelnökséget vezető miniszter. Hozzátette: a nemzetközi energiabeszerzéssel kapcsolatban Szijjártó Péter és Lantos Csaba még egyeztetni fog, egyelőre nem világos, hogy melyikük fog tárgyalni például Moszkvával. A 24.hu-nak Gulyás azt mondta, Palkovics lemondásának nem volt köze a KRÉTA feltöréséhez.

Gulyás a Telex kérdésére válaszolva azt mondta, Lantos vasárnap állapodott meg Orbánnal a miniszteri posztról. A miniszter hozzátette: a bejelentéssel megvárták, míg Palkovics kitölti lemondási idejét, ez vasárnapig szólt.

További hírek

Olvasnivaló