Ugrás a tartalomra

Elképzelt bűntény a Palotaszállóban

Detzky Anna
Utoljára módosítva
2024. szeptember 21. szombat 09:51
Megjelent Miskolczi-Bodnár Péter krimitrilógiájának harmadik kötete: A luxus csapdájában.
Miskolczi-Bodnár Péter leleplezi regényét a kötetbemutatón / Fotók: magánarchívum

Mostanra baráti körből rajongó közösséggé bővült a miskolci krimi- és fantasyíró olvasótábora, aki egyedülálló módon krimitrilógiája egyik legfontosabb helyszínéül a lillafüredi Palotaszállót választotta. Szeptember 14-én, stílszerűen éppen itt mutatták be a trilógia utolsó darabját is, „A luxus csapdájában” című regényt, amely az olvasók számára szintén a Palotaszállóban érhető el. A könyv magánkiadásban a Patrocinium Kiadónál jelent meg.

Bár az író Miskolcon nőtt fel, de építőmérnöki tanulmányait Bécsben végezte. Három éve az osztrák fővárosban él örmény feleségével. Így a kötetbemutatóra külföldi vendégek is érkeztek.

- A regénytrilógia valójában interaktív történetmesélés formájában, Miskolc utcáin játszódó krimijátékként indult, amiben a baráti köröm vett részt. Ez segített az utolsó simításokban, mert az olvasói visszajelzéseket már megjelenés előtt megkaptam. Ebből először csak egy regényt szerettem volna írni, ezért a történet fő szála már a kezdet kezdetén a fejemben volt. Aztán ez három év alatt trilógiává bővült, ami már 2016-ra elkészült, de a kiadás folyamata hosszúra nyúlt – nyilatkozta lapunknak Miskolczi-Bodnár Péter író.

A trilógia három része két kötetben

Megosztotta velünk azt is, hogy a nagy klasszikusokat, Agatha Christie regényeit és Arthur Conan Doyle, Sherlock Holmes detektívtörténeteit kedveli. Emellett J.K. Rowling Harry Potter-sorozatának krimifordulatai inspirálták az írásban.

Elmondta, hogy az első könyv: „A színt valló halott” játszódott Miskolcon, és ebben szerepeltek a Palotaszállóhoz köthető részek. A második kötetet, a „Francia kettőst” a Loire menti kastélyok ihlették. „A luxus csapdájában” című most megjelent kötet fő történetszála egy luxusjachton, a Földközi-tengeren játszódik, és a végén visszakanyarodik a Palotaszállóba.

- A barátaimon, illetve „A színt valló halott trilógia” közösségi oldalon keresztül olyanokhoz is eljutottak a regényeim, akiket nem ismerek. Büszke vagyok rá, hogy szállóigeként idézgetnek belőlük, különösen a humoros részeket, és sokan várták már a harmadik könyvet – fejtette ki.

- „A luxus csapdájában” is ugyanazzal a főszereplő párossal találkozhatnak az olvasók, akiket már eddig megismertek, és jellemfejlődésük is megfigyelhető. Feltárul a fő gonoszok háttere is. Emellett olyan vendégszereplők tűnnek fel még, akiknek korábban nem zárult le a története. Mindhárom könyv címében kettős jelentést rejtettem el, ami csak a végére lepleződik le – árulta el. Végezetül megtudtuk, hogy jelenleg krimitrilógiája angol fordításán dolgozik. „Elnémult klarinét” címmel pedig kriminovellát ír.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!