Ugrás a tartalomra

Elkészült a Kálvária domb kerítése

minap.hu / Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2022. szeptember 23. péntek 18:09
A lépcső mellett 150 méter hosszan alakítottak ki kerítést, és rendbe tették a növényzetet. Levágták a közvilágítást eltakaró gallyakat, és a lépcsősor mellett is kiirtották a bozótost. A fejlesztésre még korábban tett ígéretet a városvezetés.
Fotó: Juhász Ákos

A kerítés megépítését az a megrázó támadás tette szükségessé, ami még júniusban történt: egy terhes nőt fényes nappal akartak megerőszakolni itt. Az önkormányzat az ígért és megvalósított fejlesztéseken túl pedig további intézkedésekre készül.

Egy kismama a délutáni órákban, fényes nappal elindult a Kálvária dombon felfelé. Pár másodperccel később pedig egy férfi eredt a nyomába. A támadó a lépcsősor melletti bozótosban próbálta megerőszakolni a terhes nőt. A kismamának sikerült elmenekülnie, az eset azonban nem múlt el nyomtalanul. 

Az önkormányzat ígéretet tett arra, hogy a lépcsősort igyekszik biztonságosabbá tenni. A kerítést most felhúzták, a mellette lévő növényzetet rendbe tették. Egy sávban kiirtották a bozótost és levágták a közvilágítást eltakaró gallyakat. Emellett a lépcsősor megerősítése is folyamatban van. Az ígért fejlesztéseken túl pedig a város további beruházásokat tervez annak érdekében, hogy soha ne történhessen a júniusihoz hasonló eset. 

Az eddigi fejlesztések mintegy 4 millió forintból valósultak meg.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!