Ugrás a tartalomra

Majdnem megerőszakoltak egy várandós nőt a Kálvárián – a felkavaró részletekről a helyszínen beszélt stábunknak a házaspár

Tajthy Ákos/MiskolcTV
Utoljára módosítva
2022. június 23. csütörtök 09:17
Szinte csodával határos, de a kismamának és a gyermeknek nem esett semmi baja. A fiatalasszony szerint most még erősen látható testi sérülései be fognak gyógyulni, a nehezebb a lelki gyógyulás lesz.
A felfoghatatlan eset nyomai még jó ideig látszani fognak a fiatalasszonyon. | Fotó: Juhász Ákos

Fényes nappal próbáltak megerőszakolni egy várandós nőt a Kálvária dombon hétfőn. A harminc éves, öt hónapos terhes nő éppen munkából sétált haza, amikor egy férfi rátámadt és fojtogatni kezdte. Csak a szerencsének köszönhető, hogy az áldozatnak sikerült tárcsáznia a segélyhívót – mondta el a Miskolc Ma stábjának az áldozat férje, aki a megrázó támadás részleteit is megosztotta munkatársainkkal. Kérte, hogy nevét ne közöljük, mivel tartanak a támadó és családjának bosszújától. 

- Feleségemet hátulról ragadta meg, elkapta a nyakát, fojtotta, és közben lenyomta a korlát alá, átcibálta a korlát alatt, és behúzta a bokros részre. Amikor már gyakorlatilag levegőt sem kapott a párom, akkor hagyta abba a segélykiáltásokat, ekkor a támadó is abbahagyta a fojtogatást egy pillanatra, ez adott lehetősséget arra, hogy eközben a telefonjával a 112-es számot tárcsázza – sorolta a felkavaró részleteket.


A harmincöt éves támadó – aki a Miskolc Televízió és a minap.hu információi szerint is szerződéses katona - ekkor menekült el a helyszínről. Mozgását viszont a térfigyelő kamerák rögzítették, ahogy a további útját is – erről már a Miskolci Önkormányzati Rendészet (MIÖR) igazgatója beszélt.

- A térfelügyeleti szolgálatunk néhány perccel a cselekmény bekövetkezte után megkapta az első tájékoztatást a rendőrségtől, az elkövetőt nyomon tudtuk követni, közben többször felsőruházatot váltott – hangsúlyozta Vincze Csaba.

A felvételek és a Miskolci Rendőrkapitányság gyors intézkedése hamar eredményre vezetett, a felderítést követően másnap elfogták a támadót. A férfit a Miskolci Rendőrkapitányságra előállították, majd az ügyet a nyomozó ügyészség vette át. 


- A Debreceni ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki, és 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel járó bűncselekmény gyanúját közölte vele. A férfi az őrizet elrendelése, valamint a gyanúsítás ténye ellen panaszt jelentett be, és tagadta a tette elkövetését is. Az ügyészség indítványt tett a büntetlen előéletű férfi letartóztatására – mondta el Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

A kismama testét jelenleg is mély sérülések, horzsolások és a fojtogatás nyomai borítják. A támadást követően őt és gyermekét is azonnal megvizsgálták. Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem esett semmi bajuk. A fiatalasszony kamerán kívül elmondta: a testi sérülések be fognak gyógyulni, a lelki gyógyulás viszont sokkal nehezebb lesz.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!