Ugrás a tartalomra

Elkészült Miskolc klímastratégiája, mondja el róla a véleményét!

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. december 21. hétfő 15:58
Elkészült a város Fenntartható Energia- és Klíma Akciótervének (röviden SECAP), valamint Klímastratégiájának tervezete - tájékoztatta lapunkat Miskolc polgármesteri hivatala.  A miskolciaknak lehetőségük van véleményezni a dokumentumokat.

Az éghajlatváltozás korunk egyik legnagyobb globális kihívása. Egy olyan változás, ami közvetlen vagy közvetett módon minden társadalom és minden egyén életére jelentős hatással lehet. Az ebből fakadó nehézségek leküzdése érdekében, a probléma megelőzésére és a már elkerülhetetlen hatásokhoz való alkalmazkodásra egyaránt szükség van. A tervdokumentumok célja, hogy Miskolc az energiahatékonyság növelése, illetve a környezet és az éghajlat védelme érdekében szakmailag megalapozott, jól összehangolt cselekvési tervet tudjon megvalósítani - olvasható a városháza közleményében. 

A Fenntartható Energia- és Klíma Akcióterv (röviden SECAP) elemzi a település energia felhasználását, tartalmazza a város klímakockázati és érzékenységi elemzését és javaslatokat fogalmaz meg a klímaváltozás hatásait mérséklő intézkedésekre, bemutatva azok költségét és finanszírozási lehetőségeit. Továbbá javaslatot tesz a megvalósulást garantáló önkormányzati intézkedésekre és eszközökre.

Miskolc Klímastratégiájának célja, hogy feltárja azokat a hatásokat, amelyek a klímaváltozás következményeként felléphetnek az egyes szektorokban és ezek elhárítására reális, megvalósítható célokat és intézkedéseket állítson fel. A stratégiában tárgyalt főbb témák: az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésének lehetőségei, a tapasztalható hatásokhoz való alkalmazkodás és a várhatókra való felkészülés módja, valamint a társadalom szemléletformálása.

Az önkormányzat kéri a téma iránt érdeklődőket, hogy véleményezzék a tervezett Fenntartható Energia- és Klíma Akciótervet, valamint a Klímastratégiát. A javaslatok megfogalmazásával a lakosság is hozzájárulhat a tervdokumentumok komplexitásához. Az észrevételeket január 21-ig várják a reszvetel@miskolc.hu e-mail címre.

A Fenntartható Energia- és Klíma Akcióterv ITT, a Klímastratégia pedig ITT érhető el. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!