Ugrás a tartalomra

Ellenőrzik a diákokat

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 19. csütörtök 09:37
Sok fiatal úgy viselkedik, mintha vakáció lenne, a hétfőn életbe lépett új tanítási rend szerint viszont a diákoknak otthonról kell folytatniuk a tanulmányaikat. Ennek ellenére napközben sokan köztereken, plázákban, játszótereken találkoznak egymással. Ezzel viszont magukat és a környezetüket is veszélyeztetik. A fertőzés terjedésének lassítása érdekében a MESZEGYI és az önkormányzati rendészet is járőrszolgálatot indított. A kint tartózkodó fiatalokat tájékoztatják és hazaküldik őket.
A miskolci rendészek figyelmeztetik a fiatalok, ha szükséges. (Fotó: Juhász Ákos)

A hétfőn elrendelt új tanítási rendet sokan félreértelmezik Miskolcon. A diákok úgy viselkednek, mintha vakáció lenne, pedig erről szó sincs. A távoktatást azért vezette be a kormány, hogy minél jobban lecsökkenj a személyes érintkezések száma, ezáltal pedig lassuljon a koronavírus terjedése. Ezt egyelőre sokan nem értik, de az önkormányzati rendészet munkatársai mostantól kiemelten figyelnek.

- Ilyenkor azt kérjük tőlük, hogy elsősorban, hogy saját maguk és a környezetünk védelme érdekében ne legyenek csoportosan. A vírus megelőzésére hívjuk fel a figyelmet, ez a vírus ugyanis könnyebben terjed egymás közelségében, nagyobb csoportokban. - mondta Kovács László Csaba, a Miskolci Önkormányzati Rendészet igazgatója.
Az önkormányzati rendészet mellett Veres Pál polgármester kérésére a MESZEGYI is járőrszolgálatot indított. Közterületen és plázákban ellenőriznek és próbálják felhívni a fiatalok figyelmét arra, hogy az eddig meghozott intézkedések mindenki érdekét szolgálják.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!