Ugrás a tartalomra

Ellipsum a neve, s bokrétáját is megkapta

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. július 23. csütörtök 20:06
Újabb mérföldkőhöz érkezett a miskolctapolcai strandfürdő második ütemének fejlesztése: elkészült az épület tartószerkezete, így csütörtökön bokrétaünnepre várták az építőket, építtetőket. Itt jelentette be Veres Pál, Miskolc polgármestere az épületkomplexum nevét: Ellipsum Élmény- és Strandfürdő Miskolctapolca.
Fotó: Mocsári László

Az elnevezés a fürdőépületek elliptikus, ovális formájára utal. A névválasztás során Miskolc város vezetése fürdőüzemeltető és marketingszakemberek, illetve turisztikai szakmai szervezetek mellett a miskolciak véleményét is kikérte, négy lehetséges elnevezést bocsátva szavazásra. Az Ellipsum végül a két legjobbnak ítélt elnevezés összevonásával született meg.

Új jelkép

A fürdő új nevét Miskolc polgármestere jelentette be az építkezés helyszínén tartott bokrétaünnepen. Veres Pál azzal kezdte beszédét, hogy köszönetet mondott az előző városvezetésnek az előkészítő munkáért, a kormánynak pedig az anyagi támogatásért.

– Bízom abban, hogy a fürdőkomplexum új jelképe lesz Miskolcnak – emelte ki. – A város vonzerejét jelentősen növelik a vízi attrakciók, a legkorszerűbb technológiai megoldásokat felvonultató, modern létesítmény nemzetközi szinten is kiemelkedik a fürdőkomplexumok mezőnyéből.

A következő 10 évben a legfontosabb kitörési pontok egyike a turizmus, idegenforgalom és vendéglátás, ebben is szeretnének előrelépni, mondta Veres Pál. Nemcsak a vendégéjszakák, de a külföldi turisták számában is jelentős javulás elérése a cél – és ebben komoly szerepet szánnak a miskolctapolcai strandfürdőnek.

– Ehhez azonban önmagában kevés az élményfürdő: komplexen kell fejlesztenünk Miskolctapolcát. Az előző városvezetés munkáját folytatva igyekszünk pénzügyi forrásokat ide csoportosítani, szeretnénk a fürdő környezetét is rendbe tenni, felújítani. A munka hamarosan meg is kezdődik reményeink szerint – mondta a városvezető, aki bejelentette azt is, hogy a tervezettnél korábban elkészülhet a komplexum, így talán már télen fogadhat vendégeket.

A bokrétaünnep a magyar hagyományok szerint az építők és az építtetők közös ünnepe, melyet akkor tartanak, mikor elkészül egy épület tartószerkezete. Ilyenkor az épület legmagasabb pontjára bokrétacsokrot vagy bokrétafát állítanak.

Mocsári László képgalériája I.

Négyévszakos miskolci fürdőszezon

– Az új magassági pont egyben jelkép is: Miskolc és a város turizmusának jelképe – fogalmazott köszöntőjében Kiss János, a miskolctapolcai fürdő és környezete fejlesztéséért felelős miniszteri biztos, hozzátéve: „egy olyan világra nyílik innen kilátás, ahol a város végre ledolgozhatja a versenyhátrányát”.

Úgy fogalmazott: hosszú évekig kellett küzdeni azzal, hogy nem tudták négyévszakossá tenni a miskolci fürdőszezont, a turisztikai idényt. – A kormány által a Modern városok program keretében nyújtott mintegy 13 milliárd forintos támogatásával azonban ez most sikerülhet. Ez befektetés, jövőbelátás is egyben. Az a cél, hogy hazánk és benne Miskolc Európa leggyorsabban fejlődő és legbiztonságosabb helye legyen – tette hozzá.

Szintet lép

– Ezzel a fejlesztéssel új szintet fog lépni Miskolc – ezt már a Magyar Turiszkai Ügynökség Zrt. turizmusszakmai igazgatója mondta. Juhász Szabolcs hozzátette: ezzel a szolgáltatással teljesen új kínálati elem lép be a hazai egészségturisztikai piacra. Emellett számos programot, élményt biztosít majd a helyben élőknek és a vendégeknek.

Mocsári László képgalériája II.

Hozzátette: a helyi szolgáltató szektornak lehetőséget biztosít a fejlesztés arra, hogy az „élménykínálatot” láncba szervezve hozzájáruljanak ahhoz, hogy a vendégek még többet költsenek a városban, és még tovább maradjanak Miskolcon. Valamint, hogy további munkahelyeket létesítsenek, bevételeiket növeljék.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!