Ugrás a tartalomra

Elnyerte a Civil Díjat az Észak-Keleti Átjáró

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 24. péntek 21:44
A kulturális és tudományos egyesület a legjobb termék/szolgáltatás kategóriában érdemelte ki a díjat a Célvárosi Utánam Srácok a kilátóba! termékcsaláddal.
Forrás: civildij.hu

A NIOK Alapítvány idén is kiosztotta a Civil Díjakat 10 kategóriában, hogy elismerje azokat a civil szervezeteket, akik az elmúlt évben pótolhatatlan munkát végeztek, jobbá téve az élet számos területét – írja közleményében a szervezet. 

– A hazai civil szervezetek, bár sokszor nehezített pályán mozognak, eredményeikkel nagy hatással vannak kisebb-nagyobb közösségek, vagy akár egész települések életére.  Munkájuk sokszor láthatatlanul szövi át a mindennapjainkat, óriási terheket vesznek le terheket a társadalom és a kormányzat válláról - legyen szó többek között szociális ellátásról, környezetvédelemről, jogvédelemről. A civil szervezetek a rászorulók közvetlen támogatása mellett vidéki és városi közösségeket építenek, vagy éppen kiállnak a mindannyiunkat megillető emberi jogokért – írják.

Amint fogalmaztak, a Civil Díj célja minden évben megtalálni és elismerni példaértékű kezdeményezéseket, és segíteni, hogy minél több emberhez eljusson a hírük. „A Civil Díjakat minden évben nyilvános pályázati szakaszt követően szakmai zsűri ítéli oda több kategóriában. A zsűri tagjai között civil szervezetek kiemelkedő képviselői, civil ügyek iránt elkötelezett neves vállalati szakemberek, valamint idén először korábbi díjazott szervezetek vezetői kaptak helyet” – hangsúlyozták.

A közlemény szerint az idei évben 170 jobbnál jobb pályázat érkezett be, amelyek közül a zsűri első körben 8 szakmai kategóriában összesen 27-et juttatott a döntőbe, majd választotta ki a szakmai kategóriák nyerteseit. Emellett minden döntőbe jutott szervezet a nyilvános online közönségszavazáson is részt vett.

“Fontosnak tartjuk, hogy évről évre díjazzuk és megmutassuk a civilek munkáját a szélesebb közönség számára is, hiszen elengedhetetlen, hogy magánemberek is elköteleződjenek a kezdeményezések mellett, hogy azok a közösség támogatásával megerősödve még hatékonyabban működhessenek”, mondta el Scheili Renáta, a NIOK Alapítvány munkatársa, a Civil Díj program vezetője. 

 A gálán beszédet mondott az Erste Social Banking vezetője, Szalay Orsolya, aki a civileket és a segítő szervezeteket kötötte össze az Erste kultúra értékeivel: a bizalommal, törődéssel, folyamatos fejlődés igényével, az együttműködés erejével és a szenvedéllyel, amivel az Erste és a Civil Díjra nevező civil szervezetek is végzik a munkájukat. Kiemelte, hogy ez az értékrend vezeti egymáshoz az Erstét, mint fő támogatót és a civil szervezeteket.

A Legjobb termék/szolgáltatás kategóruában az: Észak-Keleti Átjáró Kulturális és Tudományos Egyesület lett tehát az első a Célvárosi Utánam Srácok a kilátóba!” termékcsaláddal.

Az egyesület egyik missziója az Avasi kilátó, mint városi szimbólum rehabilitációja, a városi közbeszédbe való visszavezetése, divatba hozása.  Ennek keretében egy olyan terméket hoztak létre (a kilátót ábrázoló, ötletes és esztétikus grafikával), mely divatcikként funkcionál, emellett a helyiek identitásfejlesztését erősíti és bevételt is jelent.

A további díjazottak listáját a civildij.hu oldalon találják. 

További hírek

Olvasnivaló