Ugrás a tartalomra

Először a balesetveszélyes kátyúkat javítják ki

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. április 06. szombat 13:59
Idén az eddiginél többet, vagyis háromszázmillió forintot fordítanak a városi fenntartású utak kátyúzására.

Csaknem 400 utcában, körülbelül 25 ezer négyzetméteren javítják ki kora nyárig az útburkolatot Miskolcon. A kátyúk javítása március 18-án kezdődött el. Azóta számos, a fő közlekedési utak mellett található utcát hoztak helyre például a Szinva patak mellett, Diósgyőrben, a belvárosban, az Avason, Perecesen vagy a Bodótetőn.

– Jelenleg Perecesen, az Ómassai úton, Görömbölyön, a belvárosban, a Középszeren, a Csabai kapuban, a Soltész Nagy Kálmán utcán, a Szinva-Fonoda utcán és a Berekalján folynak a munkálatok – nyilatkozta Kertész Béla, a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. műszaki vezetője.

Mint mondta, első körben a tömegközlekedéssel érintett, valamint a jelentős forgalmat lebonyolító sérült utakon dolgoznak, amelyek egyfelől balesetveszélyesek, másfelől károkat okozhatnak az autók futóművében, ezután következnek csak a 3-as, 4-es kategóriájú útszakaszok, a mellékutak, a lakótelepi vagy a belső összekötő utak.

A munkálatok a tervek szerint május-júniusig tartanak. A Városgazda arra kéri a közlekedőket, hogy az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében tartsák be a munkavégzéssel érintett szakaszon érvényes forgalmi rendet, amelyet táblák jeleznek. Az úthibák kezelésére idén háromszázmillió forint áll rendelkezésre.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!