Ugrás a tartalomra

Előttem az utódom: Veres Pál találkozóra hívta Tóth-Szántai Józsefet a hivatalba

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2024. június 18. kedd 17:53
A regnáló polgármester invitálta a megválasztott polgármestert, hogy egyeztessenek a hivatal működéséről, a negyedik negyedév hangsúlyos témáiról.
Fotók: Osztie Tibor

– Azt gondolom, a jog különleges lehetőséget adott Miskolcnak: van három és fél hónapunk arra, hogy megtervezzük a város átadás-átvételét, valamint a folyamatban lévő dolgokat közösen tudjuk továbbvinni, illetve egyeztetni tudjunk olyan ügyekről, amelyek kihathatnak az október 1. utáni állapotokra – fogalmazott Veres Pál.

– Lesz idő, hogy az új polgármester megismerje a város működését. Nem a napi működés dolgaira gondolok első sorban, hiszen a város összes szerződése ötmillió forint felett nyilvános, ez összeg alatt pedig közadat igénylés során kikérhető. Nincsenek titkaink. Viszont azt szeretném, hogy Tóth-Szántai József a stratégiai szintű döntésekbe is betekintést kaphasson, olyan ügyekbe, amelyek évekre előre mutatnak, és amelyekre jó, ha rálát – mondta a regnáló polgármester, aki kezdeményezni fogja az utódjával a rendszeres találkozókat októberig is.

Veres Pál a hétfő délutáni eseményen a hivatal vezetőivel is összeismertette a június 9-én megválasztott városvezetőt.

Tóth-Szántai József a találkozón kifejtette, gyakorlatilag egy rövid bemutatkozásról van szó.

– Személyesen is megismerhetem azokat az embereket, akikkel együtt tehetünk azért, hogy ez az átmeneti időszak legjobban teljen ki. Ez egy folyamat, aminek az első lépésénél vagyunk, a többit majd meglátjuk – nyilatkozta a megválasztott polgármester, hozzátéve, a következő hónapokban sem dől hátra, folytatja a munkát.  

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!