Ugrás a tartalomra

Elsőfok feletti tetőzés várható a Sajón

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. szeptember 14. szombat 14:17
Az előrejelzés nagyon bizonytalan, de a vízügy folyamatosan finomítja az árvíz elleni védekezés tervét - fogalmaz közleményében az Országos Vízügyi Főigazgatóság.

A felettünk átvonuló ciklon miatt folytatódott a rendkívül csapadékos időjárás, elsősorban az Alpok keleti és a Kárpát-medence nyugati, illetve északi részén, és még nincs vége az esőzésnek. A ciklon gyors változása megnehezíti a csapadékmennyiség előrejelzését, a vízügy ennek ellenére nagy erőkkel folytatja a felkészülést az érkező árhullámok elleni védekezésre - írja a sajtóanyag.

A ciklon mozgása továbbra is nagyon változó, a hozzá tartozó csapadéksávok között szárazabb területek is előfordulnak, emiatt a még le nem hullott csapadék eloszlását térben és időben előre meghatározni nagyon bizonytalan. A Duna felső részvízgyűjtőire az elmúlt 24 órában több esett, mint azt a korábbi számítások mutatták.

A Tisza részvízgyűjtői közül a Sajón és a Tarnán az I. fok szintje feletti tetőzést várunk

- közölte a Vízügy. A cég Országos Műszaki Irányító Törzse folytatja az országban zajló árvízvédelmi tevékenységek összehangolását.

Az Országos Műszaki Irányító Törzs szerdai ülésére meghívást kaptak a társszervek, vagyis a katasztrófavédelem, a rendőrség, a honvédség, illetve a polgárőrség képviselői is, hogy a védekezéshez esetleg szükséges részvételükről egyeztessenek a vízügyi szakemberekkel.

(Címlapképünk illusztráció. Képforrás: MTI)
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!