Ugrás a tartalomra

Elvették az egyik sértett nyakláncát, majd a másikat hátba szúrták

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. szeptember 07. csütörtök 17:17
Ítéletet hozott a Miskolci Járásbíróság annak a három fiatalkorúnak az ügyében, akik az ítéleti tényállás szerint 2021. október 26-án este a Miskolc-Pereces városrész felé közlekedő autóbuszon elvették a sértett nyakláncát.
Fotó: Internet (illusztráció)

A vádlottak egyike erőszakosan kivette a sértett kezéből az ékszert, amit társai végignéztek, és többszöri kérésre sem adtak vissza. A sértett és két társa leszállt a járműről, a terheltek a következő megállóban szintén leszálltak és nem sokkal később a két társaság összetalálkozott. 
A sértett ismét visszakövetelte a nyakláncát, dulakodni kezdtek, a tettesi csoport testszerte ütötte-rúgta őt, a segítségére siető társát pedig az egyik vádlott hátba szúrta. Ezt látva a terheltek visszaadták az ékszert, amelynek tulajdonosa 8 napon belül, míg megszúrt társa 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett.

A bíróság mindhárom vádlottat társtettesként elkövetett rablás bűntettében, továbbá a III. rendű terheltet súlyos testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek.
A bíróság az I.r. vádlottal szemben 2 év, II.r. vádlottal szemben 2 év 2 hónap, míg a III.r. terhelttel szemben 2 év 8 hónap javítóintézeti nevelést szabott ki.

Az ítélet meghozatala során enyhítő körülményként értékelte a kár megtérültét, továbbá azt, hogy a vádlottak életvezetésében a cselekmény óta pozitív változások következtek be. Súlyosító körülményként vette figyelembe ugyanakkor a társas elkövetést, a kitartó elkövetési módot és a hasonló jellegű cselekmények elszaporodottságát.

Az ítélet nem jogerős, valamennyi jogosult fenntartott 3 munkanapot a nyilatkozattételre - írja közleményében a Miskolci Törvényszék.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!