Ugrás a tartalomra

Eredményes volt a főépítészi pályázat – Szunyogh László lett Miskolc főépítésze

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. december 09. hétfő 14:21
Rostás László főépítész 2018 júliusában távozott pozíciójából, ezt követően erre a posztra öt alkalommal írt ki pályázatot a Miskolci Önkormányzat. Ebből négy eredménytelenül zárult.

Az ötödik meghirdetés határideje december 1-jén lejárt. Erre a kiírásra összesen öt pályázat érkezett, ebből három felelt meg a pályázati feltételeknek. Ezek elbírálása után Szunyogh László építész töltheti be Miskolc Megyei Jogú Város főépítészi posztját január 1-től – olvasható a polgármesteri hivatal közleményében.

Mint írják, Veres Pál Miskolc Megyei Jogú Város polgármesterének célja, hogy építészekből álló bizottság segítse a jövőben a városi főépítész munkáját.  

„Szunyogh László tősgyökeres lokálpatrióta miskolci építész, aki városépítészeti kérdésekben aktívan jelen van a városi közéletben. Szakmai pályafutása mindig is két szálon futott; tervező építészként és építésigazgatási vonalon. Legutóbb, mostanáig, Borsod-Abaúj-Zemplén megye főépítészeként dolgozott. Ez a kettős tapasztalat párosulva Miskolc szeretetével teszi alkalmassá a városi főépítészi pozíció betöltésére. Főépítészként nyitottságot, közvetlen kommunikációt, széleskörű együttműködést ajánl a város polgárainak, építészeinek. Hisz benne, hogy Miskolc a legélhetőbb, legnagyszerűbb város; az otthonunk. Ennek szolgálatába kíván szegődni." – tudtuk meg a közleményből.

További hírek

Olvasnivaló