Ugrás a tartalomra

Északi-sarki ciklon következtében havazik az Egyesült Államok északkeleti partvidékén

mti.hu
Utoljára módosítva
2020. május 10. vasárnap 08:52
Északi-sarki ciklon következtében erős havazás kezdődött szombaton az Egyesült Államok északkeleti partvidékén.
Képünk csak illusztráció

A havazás Maine, Vermont, New Hampshire, Massachusetts, Rhode Island és New York államban okoz zavarokat, egyes vidékeken 20-25 centiméteres a hótakaró. Az amerikai országos meteorológiai intézet jelentései szerint a legrosszabb a helyzet Vermontban és New Hampshire államban.

Hó hullott még New York város Manhattan negyedében, például a Central Parkban, bár ott néhány órán belül el is olvadt. Az amerikai kommentátorok megjegyezték: utoljára 1977-ben esett a hó májusban a Central Parkban.

Az északkeleti államokban óránként 60-80 kilométeres szél süvít, és a hőmérséklet szokatlanul alacsony: mínuszokat mérnek New Yorkban, New Jerseyben, Pennsylvaniában, még a szövetségi fővárosban, Washington DC-ben is. Vasárnapra fagyot és sűrű hótakarót jósoltak Pennsylvania államnak is.

Az előrejelzések szerint az északi-sarki hideg és a viharzóna gyorsan mozog déli irányba, vasárnap estére eléri Indianát, Tennessee államot és Georgiát. Az Egyesült Államok nyugati partvidékén ugyanakkor az évszakhoz képest rendkívül meleg van. Az északnyugati Washington államban 28-29 Celsius-fokos a hőmérséklet, Oregonban 30 Celsius-fokos a meleg, Kalifornia egyes vidékein 36 Celsiust, az arizonai Phoenixben pedig 40 Celsius-fokos hőséget mértek.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!