Ugrás a tartalomra

Északi szomszédunknál csütörtöktől kéthetes lockdown jön

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. november 25. csütörtök 09:24
Csütörtöktől két hétig tartó lezárás lép érvénybe Szlovákiában. Az iskolákat egyelőre nem zárják be – jelentette be Richard Sulík gazdasági miniszter a szlovák kormány szerdai döntését követően.
Fotó: Forbes.hu

A gazdasági tárcavezető elmondta, az új járványellenes intézkedésekkel csaknem valamennyi miniszter egyetértett – adta hírül az ujszo.com.

„Mindannyian azt szeretnénk, ha a helyzet addigra javulna. Tíz nap után a döntést újraértékeljük” – fogalmazott Richard Sulík, hozzátette: ezt követően pártja szorgalmazni fogja, hogy az oltottak előnyöket élvezhessenek az oltatlanokkal szemben.

Az az alkalmazott, aki nem kapta meg az oltást, illetve nem esett át a fertőzésen, és megtagadja tesztelési kötelezettségét, az a nemrégiben elfogadott törvény értelmében fizetés nélküli szabadságra kerül.

A döntés értelmében az iskolák nyitva maradnak, az éttermek, valamint a nem létszükségletű boltok azonban bezárnak | Fotó: reuters.com

Ján Mikas országos tisztifőorvos szerint a jelenlegi járványhelyzet a legrosszabb a pandémia kezdete óta. Úgy véli, az elfogadott intézkedések gyors és látható eredményeket hoznak majd. 

A tilalom nem vonatkozik a védőoltás felvételére, illetve az iskolalátogatás céljából történő kijárásra. A természetjárás csak az adott járáson belül lesz megengedett. Engedélyezett lesz a kutya- és macskasétáltatás is, de ebben az esetben a lakhelytől legfeljebb ötszáz méterre távolodhatnak el a lakosok. A kijárási tilalom nem vonatkozik továbbá az orvoslátogatásokra, a temetésekre, az esküvőkre és a keresztelőkre sem. Valamint közeli hozzátartozójuk gondozásának céljából is elhagyhatják az otthonaikat a szlovák állampolgárok. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!