Ugrás a tartalomra

Évadot zártak a bábszínházban

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. június 25. csütörtök 18:18
Értékesnek ítélte ezt az évadot is Szabó Attila, a Miskolci Csodamalom Bábszínház igazgatója az évadzáró ülésen. Annak ellenére is, hogy több darabot nem mutattak be, és sok előadás maradt el a pandémia miatt.
Fotó: Végh Csaba

Ignácz Dávid, Miskolc város jegyzője azzal köszöntötte a Miskolci Csodamalom Bábszínház tagjait, hogy városi szinten hasonlóképpen pozitív volt a mérleg a veszélyhelyzet után, mint országosan. – Mindannyiunk számítását keresztülhúzta a kialakult helyzet, amiből végül győztesen kerültünk ki. Köszönjük a fegyelmet, amit Miskolc tanúsított – fogalmazott. Borkuti László, a Köznevelési, Kulturális, Turisztikai, Ifjúsági és Sport Bizottság egyik tagja biztosította az intézményt arról, hogy számíthat a város további támogatására.

Az évadot Szabó Attila igazgató összegezte. – Háromszázegy előadásunkon csaknem huszonnyolcezer néző volt jelen. A Pom Pom meséinek március 27-ére tűzött bemutatója maradt el, mint ahogy a Süsü május 12-ei premierje is. Ettől függetlenül is gazdag és tartalmas évadot zártunk. A karantén jó volt arra, hogy megerősödjünk abban, hogy a szépre, a jóra, az erkölcsi tartásra nevelésre szüksége van a társadalomnak, vagyis ránk – mondta az intézmény vezetője, hozzátéve nem mernek hosszan előre tervezni, csak az őszt látják.

Az elmaradt bérletes előadásokat jövőre pótolják, a következő évadnak pedig az erdei állatok évada címet adták, mert több állatmesét is feldolgoznak majd.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!