Ugrás a tartalomra

Ez az illat távol tartja a poloskákat a lakástól

joy.hu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 18. szerda 13:57
Azt gondolnánk, ahogy hűl az idő, úgy találkozunk egyre kevesebb rovarral és bogárral, ám ez nem felel meg a valóságnak. Hiszen ahogy beköszönt az ősz, ezek az élőlények szándékosan lepik el az otthonodat, hogy elbújjanak a tél elől. Ezért van az, hogy ilyenkor sokkal több pókot is láthatunk a lakásban.
Forrás: joy.hu

A poloska már évek óta az egyik legidegesítőbb nem kívánt látogató otthon. Elég csak fél percre kinyitni az ablakot, máris betalálnak rajta, és ősszel még inkább megnövekszik a számuk, így fel kell készülni arra, hogy hamarosan napi szinten találhatunk belőlük a házon belül. A jó hír, hogy egy egyszerű trükkel meggátolhatjuk, hogy be akarjanak jutni a lakásba.

A menta illatát ugyanis nagyon nem kedvelik a büdös bogarak, épp ezért szuper ötlet, ha ebből készítünk sprayt. A boltokban már lehet kapni mentaolajat, amiből 8-10 cseppet érdemes önteni fél liter vízbe. Miután összekevertük, fújjuk be az ablakok környékét, és nem csak illatos lesz a lakás, de a poloskák sem jönnek a közelébe. Ugyanerre egyébként a teafaolaj is képes, bár ebből többet (2 ml-t) érdemes a vízbe tenni. Sőt, akár az is jó ötlet, ha illatos törlőkendővel áttöröljük az ajtót, ablakokat, mert ezek szagát sem kedvelik a poloskák.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!