Ugrás a tartalomra

Ez a Bentley jövője: légtisztító rendszer, szárnyas ajtó, elektromos hajtás

automotor.hu
Utoljára módosítva
2019. július 11. csütörtök 09:32
Nemes anyagok használatával és egyedi formával tűnik ki a VW-konszern önvezető elektromos autói közül a Bentley EXP 100 GT.

Századik születésnapján leplezte le a Bentley a jövőképét mutató EXP 100 GT tanulmányt, amely mindent megkap, amit csak a VW-konszern nagyméretű villanyautók számára kifejlesztett építőkészlete tud, és mindezt megfejeli olyan különleges anyagok használatával, amelyekre csak az egyedi autókhoz szokott Mulliner műhely gondolhatott eddig.

Forrás: autobild.de

Az 5000 éves mocsári tölgy betéteket rézberakással látták el, a karosszériát bevonó festék pigmentjeit rizsszemek héjából készítették, a borkészítés melléktermékéből állították elő azt a kárpitot, amely megjelenésében és tulajdonságaiban a valódi bőrhöz hasonlít, cumbriai kristályművészek készítettek kapcsolókat a beltér számára, a gyapjú brit birkáktól származik.

A karbonból és alumíniumból készített karosszéria 5,8 méter hosszú és 2,4 méter széles, de szerencsére az önvezető rendszer miatt a parkolás problémájával nem a sofőrnek kell törődnie. A konszerntestvér Lamborghini ajtóihoz hasonlóan tárulnak fel a 2 méteres ajtók. Csomagtér egyébként nincs, annak helyén található az a légtisztító rendszer, ami a britek szerint elengedhetetlen lesz tizenöt év múlva a nagyvárosokban.

A hajtásról annyit árultak el, hogy az 1500 Nm rendszernyomatékú hajtás 2,5 másodperces 0-100 km/óra gyorsulást és 300 km/órás csúcssebességet tesz lehetővé, visszafogottabb tempóban pedig 700 km-es hatótávolságot is el lehet érni.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!