Ugrás a tartalomra

Ezért láthatott meztelen próbababákat Miskolcon

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. január 18. hétfő 15:39
Elrendelte a letartóztatását a Miskolci Járásbíróság annak a miskolci férfinak, aki bolti lopásokból tartotta fenn magát, majd végül télikabátot lophatott az egyik miskolci üzletben kiállított próbababáról.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2020 márciusától idén január 13-áig számos élelmiszerüzletbe, drogériába, töltőállomásra ment be Miskolcon az Újgyőri Főtéren és környékén, valamint a diósgyőri városrészben. Az üzletekben különféle csokoládékat, üdítőket, szeszes italokat rejtett a ruházatába és fizetés nélkül távozott.

Az egyik nagyobb áruházlánc több helyszínen működő üzletéből 14 alkalommal is lopott ezzel a módszerrel, míg egyéb üzletekbe két-három alkalommal is visszatért ebből a célból. Volt rá példa, hogy a biztonsági őrök, vagy az alkalmazottak észlelték a gyanúsított cselekményét és az árukat visszavették tőle. Legutóbb egy belvárosi üzletházban működő két butikban a próbababáról magára vette a téli kabátokat és így sikerült fizetés nélkül elvinni azokat. Máskor egy miskolci családi házba ment be, ahonnan mobiltelefonnal távozott.

A gyanúsítottal szemben üzletszerűen elkövetett lopások miatt indult büntetőeljárás. A bíróság a bűnismétlés megakadályozása érdekében, mivel a gyanúsított az újabb cselekményeit büntetőeljárás hatálya alatt követhette el, egy hónapra elrendelte a letartóztatását. A végzés végleges – tájékoztatta szerkesztőségünket a Miskolci Törvényszék Sajtóosztálya.

(A külső kép illusztráció)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!