Ugrás a tartalomra

Ezért zárja be az OTP a Győri kapui bankfiókját

Kujan István
Utoljára módosítva
2023. december 13. szerda 15:59
A hozzájuk betérő ügyfeleket már a bejárati ajtón tájékoztatják a bezárásról, most lapunkkal újabb információkat közöltek.
Fotók: Juhász Ákos

Napok óta hirdeti a tájékoztató: a Miskolc Győri kapu 51. szám alatt található OTP bankfiók bezár, összevonják egy másik fiókkal. Lapunkat több helyi lakos is megkereste, aggodalmukat kifejezve amiatt, hogy ha valóban bezár a bank, akkor kilométereket kell utazniuk, hiszen Diósgyőrben és a belvárosban találnak legközelebb fiókot.

Az OTP részéről érdeklődésünkre most megerősítették: a Győri kapu városrészben található bankfiókot december 15-ével összevonják az Uitz Béla utcai fiókkal. Jövő hétfőn tehát már ide, a belvárosba kell elutaznia annak, aki ügyeit szeretné intézni. A bank munkatársait is áthelyezték ide.

- A döntések meghozatalakor a hitelintézet törekszik számba venni a lehető legtöbb szempontot és érdeket, így történt ebben az esetben is. A mérlegelés során döntő súllyal esett latba a gazdasági szempontú fenntarthatóság igénye, ugyanakkor az OTP Bank mindent megtesz a környék ellátásának biztosításáért - hangsúlyozták kérdéseinkre szerdán megküldött válaszlevelükben.

Miskolcon összesen négy OTP-s bankfiókban intézhetik az ügyfelek mindennapi pénzügyeiket. Emellett a bank tervei szerint a továbbiakban is lesz lehetőség készpénz felvételére és készpénz befizetésére bankjegykiadó automatákon keresztül a Győri kapuban. A több éve működő lakossági és vállalkozói mobilbankári hálózaton keresztül pedig a környék lakóinak és vállalkozásainak biztosít szolgáltatásokat a hitelintézet.

Hangsúlyozták: arra törekednek, hogy olyan könnyen kezelhető, innovatív szolgáltatásokat kínáljanak, amelyekkel jelentős részben pótolható a bankfióki kiszolgálás: a digitális és telefonos szolgáltatások a nap 24 órájában elérhetőek minden ügyfel számára.

A bankfióknak helyet adó ingatlan kapcsán az OTP Bank a banki ingatlankezelési szabályai szerint jár el - jelentették ki kérdésünkre.

További hírek

Olvasnivaló