Ugrás a tartalomra

Feczkó: hatékonyan kell kihasználni a helyzeteket

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2020. november 22. vasárnap 09:15
Nem elég helyzeteket, ziccereket kialakítani, azokat értékesíteni is kell – mondta el a labdarúgás örök igazságát Feczkó Tamás, a DVTK vezetőedzője. Vasárnap délután a bajnokaspiráns Fehérvár otthonába látogatnak a piros-fehérek.

A DVTK legutóbb Kisvárdán lépett pályára (az Újpest elleni találkozó elmaradt, mivel a vendégek nem tudtak elutazni Diósgyőrbe), azóta eltelt három hét, a válogatott mérkőzések miatt is volt ideje felkészülni a piros-fehéreknek. Igaz, többen sérülés és betegség miatt hiányoztak, mások a válogatott csapataiknál készültek.

A klub hivatalos honlapja egyebek mellett arról kérdezte Feczkó Tamást, hogyan lehet legyőzni a válogatottakkal felálló fehérváriakat?

– Jól képzett labdarúgóik vannak, sokkal erőszakosabban kell játszani, és folyamatosan nyomás alá helyezni az ellenfelet, hogy hibára kényszerítsük őket. Ennek szellemében készültünk a mérkőzésre. Kulcskérdés, hogy labdaszerzés után gyorsan végigvigyük az ellentámadásokat, és minél többet birtokoljuk a középső, valamint a támadó zónában a labdát. Az utolsó lejátszott mérkőzés hajrájában olyan támadójátékot mutattunk be, amire lehet építeni, még akkor is, ha Kisvárdán először fordult elő ebben a bajnokságban, hogy nem lőttünk gólt. A mérkőzés tanulsága, hogy nem elég ziccereket kialakítani, azokat értékesíteni is kell. A sikeres mérkőzéshez legalább olyan hatékonysággal kell kihasználni a ziccereket, mint azt a PAFC ellen tettük.

Márton Gábor, a fehérváriak vezetőedzője úgy fogalmazott, a válogatottban elért sikerek pozitív töltetet adnak az egyes játékosoknak és így közvetlenül az egész csapatnak. – Kielemeztük a Diósgyőr játékát, tudjuk, hogy milyen taktika lehet célravezető ellenük, tudjuk, hogy milyen játékot szeretnénk játszani, de mindez csak akkor ér valamit, hogyha képesek vagyunk átvinni az elméletet a gyakorlatba a pályán.

A délután 5 órakor kezdődő találkozó a vonatkozó kormányrendelet értelmében zárt kapus lesz.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!