Ugrás a tartalomra

Kerékpárosbarát szolgáltatókat keresnek

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. február 22. szerda 11:20
A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség folyamatosan várja hálózatába azokat a turisztikai szolgáltatókat, amelyek kerékpárosbarát szemlélettel rendelkeznek, így kiszolgálják a bringások igényeit is. 
Kerékpárosok a Bükkben. Fotó: MiNap-archív/Mocsári László

Két Miskolc környéki taggal bővül a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) hálózata. A Fehérkőlápai Turistaház és a Turistapark Szentlélek már átestek a személyes minősítési folyamaton - írja keddi közleményében a miskolci Tourinform Irodát üzemeltető MIDMAR Nonprofit Kft. 

Amint fogalmaznak, a MAKETUSZ folyamatosan dolgozik azon, hogy bővítse a hálózatát olyan turisztikai szolgáltatókkal, amelyek kerékpárosbarát szemlélettel rendelkeznek, és ennek a dinamikusan bővülő célcsoportnak az igényeit is kiszolgálják. Ennek az az oka - folytatják -, hogy hazánkban is egyre vonzóbb a kerékpáros turizmus, évről évre nő azok száma, akik szívesen pattannak nyeregbe, és fedezik fel országunk gyönyörű térségeit két keréken. "Folyamatosan bővül a vonzó kerékpáros útvonalak száma, de az utakon kívül olyan turisztikai szolgáltatókra is szükség van, akik szívesen és megfelelő infrastruktúrával felszerelten fogadják a kerékpáros vendégeket" - fogalmaznak.

A Fehérkőlápa Turistaház tavaly az év turistaháza lett. Fotó: MiNap-archív/Mocsári László

A MIDMAR közleménye leszögezi, az országos hálózathoz csatlakozó attrakciók, szállás- és vendéglátóhelyek nemcsak több vendéget szólíthatnak meg, hanem bizonyos előnyökre is szert tehetnek, és olyan platformokon és alkalmazásokban is szerepelnek majd, amelyek célzottan a kerékpáros turistákat szólítják meg. A csatlakozásnak viszonylag egyszerű feltételei vannak: ilyenek például, hogy a többi között biztonságos kerékpártárolást, ingyenes ivóvízvételi lehetőséget és a bicajok javításához szükséges felszereléseket kell biztosítani.

"A csatlakozni kívánók a MAKETUSZ honlapján tájékozódhatnak a folyamatról és a különböző besorolású szolgáltatók és attrakciók számára kötelező és opcionális kritériumokról. A regisztráció és az éves tagság 2023-ban díjmentes" - írják.

- A jelentkezők tájékoztatásában, valamint a helyszíni minősítésében több Tourinform iroda is részt vesz, köztük a miskolci is, amelynek munkatársai az elsőként jelentkező szolgáltatók minősítését már meg is kezdték. A Fehérkőlápa Turistaház – amit tavaly az Év Turistaházának választottak meg – és a Turistapark Szentlélek tulajdonosai az elsők közt ismerték fel a rendszer előnyeit, így ők már átestek a személyes minősítési folyamaton - fogalmaz a MIDMAR írása, melyben emlékeztetnek, mindkét szálláshely a Bükk magaslatain helyezkedik el, így kiváló központjai vagy állomásai lehetnek egy tüdőtisztító erdei kerékpáros túrának.

A Turistapark Szentlélek bejárata. Fotó: turistapark.hu

A csatlakozni kívánó szolgáltatók, attrakciók kérdéseikkel felkereshetik a Tourinform munkatársait is, akik kérik, hogy a MAKETUSZ jelentkezési lapján ajánlóként nevezzék meg a Tourinform Miskolc irodát - zárul a közlemény. 

További hírek

Olvasnivaló