Ugrás a tartalomra

Fellebbezett a DVTK

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2021. október 02. szombat 09:05
Az MLSZ Fegyelmi Bizottság tárgyalás tartása nélkül hozott határozatot arról, hogy az ismétlődő szurkolói rendzavarásért és a mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértésért 2 millió forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi a DVTK-t, továbbá elrendeli egy soron következő mérkőzésre a DVTK Stadion F, G, H, I és J szektorainak lezárását. A DVTK fellebbezett az ítélet ellen.
Korábbi felvétel

– A korábbi gyakorlattal ellentétben a Fegyelmi Bizottság tárgyalás tartása nélkül hozott döntése miatt nem lehet már tárgyalás tartását kérni, hanem csak a fellebbezés lehetősége marad a kluboknak - tájékoztatott Tamás Gábor cégvezető. – Klubunk álláspontja szerint a sportfegyelmi felelősségről szóló 39/2004. (III. 12.) Kormányrendelet 6. § (5) bekezdésének olyan értelmezése, miszerint anélkül, hogy védekezésünket előterjeszthetnénk hoz döntést az első fokú fegyelmi testület, eljárási hibát eredményez, ezért fellebbeztünk, de a szektorbezárást is túlzónak tartjuk.

– A határozat indoklásában leírt tényekkel – például pirotechnika használata – nem kívánunk  vitatkozni – folytatta a  cégvezető, – de azt el szeretnénk érni, hogy bármilyen DVTK-t érintő fegyelmi kérdésben ismerjék meg klubunk álláspontját az üggyel kapcsolatban, és csak azt követően hozza meg döntését a Fegyelmi Bizottság.

– A fellebbezésnek halasztó hatálya van, ezért a határozat kézhezvételét követően azonnal elküldtük az MLSZ FB-nek, ellenkező esetben már a III. Kerület ellen sem foglalhatták volna el a szurkolók az F, G, H, I és J szektorokat. Hozzáteszem, a hivatalos tájékoztatást kevesebb mint 24 órával a mérkőzés kezdete előtt kaptuk meg, amikor már nem csak a bérlettulajdonosok, hanem számtalan elővételes jegyvásárló elhelyezéséről is gondoskodni kellett volna nagyon rövid időn belül. Az ő érdeküket is szem előtt tartva fellebbeztük meg a határozatot – mondta Tamás Gábor.

Az MLSZ FB határozata

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága ugyan kedden összevont eljárás alapján a Diósgyőrt a Pécs, a Nyíregyháza és a Szentlőrinc elleni hazai bajnoki mérkőzésein szurkolóinak ismétlődő rendzavarásaiért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása és pirotechnikai eszközök használata) és a mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértésért 2 millió forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte, továbbá elrendelte egy soron következő mérkőzésre a sportszervezet hazai NB II-es bajnoki mérkőzéseinek otthont adó DVTK Stadion „F", „G", „H", „I" és „J" szektorainak lezárását, a klubnak 15 nap áll a rendelkezésére, hogy fellebbezzen.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!