Ugrás a tartalomra

Felolvasással népszerűsítik a lengyel irodalmat

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. augusztus 30. kedd 11:43
Rendhagyó programra invitálják a versek szerelmeseit szeptember 3-án 11 órára, a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtárba - Adam Mickiewicz költeményeit olvassák fel lengyelül és magyarul.

Már 2012-től megrendezik Lengyelországban és szerte a világban a nemzeti olvasás napját. A kezdeményezést Adam Mickiewicz: Pan Tadeusz című művének közös olvasása indította, majd a későbbiekben többek között Aleksander Fredro és Henryk Sienkiewicz műveit is felolvasták a programba bekapcsolódók.

Hagyományosan a lengyel köztársasági elnök felolvasása nyitja meg. Idén a XIX. század egyik legismertebb lengyel romantikus költőjének, Adam Mickiewicznek műveit olvassák fel több helyszínen, köztük a miskolci Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtárban is. A programot az intézmény Miskolc Lengyel Nemzetiségi Önkormányzatával közösen rendezi meg. A felolvasásba bekapcsolódnak a könyvtárban működő nyelvi klubok is, de bárki jelezheti részvételi szándékát szeptember 2-án, pénteken 12 óráig a könyvtár elérhetőségein, azaz a 46/344-851-es telefonszámon, a szabolib@rfmlib.hu e-mail-címen, valamint személyesen a 3530 Miskolc, Mindszent tér 2. címen.

A felolvasás résztvevői egy erre az alkalomra készített alkalmi bélyegzővel ellátott emléklapot kapnak. A könyvtár egy mini kiállítással is készül, ahol Adam Mickiewicz verseinek fordításait tekinthetik meg a látogatók.

(Címlapkép: Adam Mickiewicz)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!