Ugrás a tartalomra

Felszentelték a perecesi templomot

Miskolc TV/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. július 03. szerda 10:06
Ternyák Csaba egri érsek szentelte fel az elkészült perecesi templomot. Isten háza belső és külső felújításokon is átesett az elmúlt időszakban.

Szentmisére hívta a híveket a harangszó, amely egyben a templom búcsúünnepe is volt. Hosszú hónapok felújítási munkái után ugyanis elkészült a perecesi Jézus Szíve templom.A hívek egy teljesen megújult templomot kaptak. A tető mellett újak lettek az ablakok és többek között a világítás is.

Ternyák Csaba, az Egri Főegyházmegye érseke a templom és az egyházközség megújulásáról beszélt. - Miután megújult a templom, újítsuk meg mi is mindannyian életünket Jézus Krisztusban. Ezért jöttem el ma megáldani ezen a csodálatos ünnepen a templomot – hiszen egyben a templom búcsú napja is van - hogy közösen imádkozzunk ezért a közösségért ennek a városrésznek minden lakójáért.  Mindenki, aki itt él, mindenki nagyon fontos az Isten számára. És ez a ház, ez az Isten háza és az Isten mindenkit vár ide. Bárcsak minél többen felismernék, bárcsak minél többen elfogadnák az ő meghívását – mondta Ternyák Csaba, az Egri Főegyházmegye érseke.

Az eseményen részt vett többek között Kovácsné Budai Mária önkormányzati képviselő, Kiss János alpolgármester és Hubay György (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő is.  - Ez a mai ünnepség is rámutat többek között arra, hogy a Magyar Katolikus Egyház és az állam közösen munkálkodik azon, hogy Európában és Magyarországon is megőrizzük a közös értékeket, a keresztény értékeket – hangsúlyozta Hubay György országgyűlési képviselő.

A perecesi templomot 91 évvel ezelőtt bányászok építették fel, felekezettől függetlenül. Ez a fajta összetartás ma is fontos, a terület országgyűlési képviselője szerint.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!