Ugrás a tartalomra

Felszínre hozták a pinceomlás harmadik áldozatát is

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. szeptember 02. péntek 08:57
Csütörtök délután a bányászok és a tűzoltók megkezdték a törmelék eltávolítását, majd az alatta rekedt testek kiemelését. Sikerült a szerdai pincebaleset harmadik áldozatát is felhozniuk a tűzoltóknak.
Fotó: Dojcsák Dávid tűzoltó százados

Csütörtök délután véget ért a bányászok, tűzoltók, rendőrök és mentők közös munkája, amelyre egy három áldozatot követelő pinceomlás miatt volt szükség Miskolcon. A mentésben résztvevő erők folyamatos omlásveszély mellett, rendkívüli esemény  és baleset nélkül végezték a munkájukat a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával.

A biztonságos munkakörnyezet előkészítését és kialakítását követően – amelyre folyamatosan omladozó mennyezet miatt volt szükség –, csütörtök kora délután lehetővé vált, hogy a bányászok és a tűzoltók megkezdjék a törmelék eltávolítását, ezt követően kezdhették meg a homokkőtömb mozgatását, majd az alatta rekedt testek kiemelését - számolt be a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A mentésben résztvevők a délutáni órákban felszínre hozták a baleset két áldozatát és átadták őket a mentőknek. A műveletben résztvevők mindent megtesznek annak érdekében, hogy a harmadik embert is mielőbb kihozzák a pincéből, azonban a fokozott omlásveszély miatt elhúzódó beavatkozásra kell számítani. Hogy mi okozta a tragédiát, azt a rendőrség fogja megállapítani, mondta el még a harmadik áldozat felszínre hozatala előtt a Telexnek Dojcsák Dávid tűzoltó százados.

Szerdán délelőtt Miskolcon munkálatok közben egy több tonnás sziklatömb szakadt le és temetett maga alá három embert egy pincében Miskolcon, az Imreh Zsigmond utcában. A további omlásveszély miatt statikus, bányász és földtani szakértő, valamint barlangi mentők is érkeztek a helyszínre, azonban a mentést csak az érintett helyiség alátámasztását követően, csütörtök reggel lehetett megkezdeni.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!