Ugrás a tartalomra

Földhöz vágta a kutyakölyköt

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. május 03. szerda 10:18
Állatkínzás vétsége miatt  emelt vádat az Ózdi Járási Ügyészség egy 19 éves férfi ellen, aki szóváltásba került a szomszédos ingatlanon lakó édesanyjával a náluk tartott keverék kutyák miatt, amitől olyan indulatos állapotba került, hogy az udvarról felvett egy 6 hetes kutyakölyköt, és azt szándékosan, nagy erővel földhöz vágta, tájékoztatta a minap.hu szerkesztőségét Jogg Zsolt főügyészségi ügyész, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.
Fotó: index.hu

Mint azt a szóvivő írja: a vádirat szerint a vádlott 2023. március hónap végén a délutáni órákban a szülei ózdi ingatlanának udvarán tartózkodott, amely szomszédos a saját házával. Az apjával beszélgetett, amikor szóváltásba került az édesanyjával, aki felrótta, hogy az udvarba kóbor kutyákat hozott, és azokat neki kell etetnie. 

A vita hevében a vádlott annyira indulatos állapotba került, hogy az udvarról felvett egy 6 hetes pitbull fajta jellegű fekete színű kölyökkutyát, és azt szándékosan nagy erővel földhöz vágta. Az ütődés következtében a kutya koponyacsontja betört, így az állat a helyszínen elpusztult, fejti ki a közlemény.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottat bíróság elé állította. Az Ózdi Járásbíróság bűnösnek mondta ki állatkínzás vétségében, és mint visszaesőt, az ügyészi indítvánnyal egyezően 10 hónap börtönbüntetésre és 1 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélet jogerős, tájékoztat a szóvivő.

További hírek

Olvasnivaló