Ugrás a tartalomra

Földi, kémiai szúnyoggyérítésre számíthatnak vármegyénk lakói is a héten

MTI
Utoljára módosítva
2024. július 29. hétfő 19:16
Tíz vármegye száznyolcvan településén és hat budapesti kerületben, összesen negyvenezer hektáron lesz szúnyogirtás az esti és éjszakai órákban.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye több településén - Arka, Boldogkőváralja, Hidasnémeti - lesz a héten, egész pontosan július 30-án kedden földi kémiai szúnyoggyérítés. Rossz időjárási körülmények esetén az ezt követő kettő, azaz szerda és csütörtök a pótnap. Emellett a Dráva mentén, Komárom, Dunaújváros, Szekszárd és a Csepel-sziget térségében, a főváros Duna menti kerületeiben, a Velencei-tónál is védekeznek a kifejlett szúnyogok ellen - közölte az MTI az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfői híradása alapján. 

Hozzátették, hogy a Szigetközben néhány helyen az elmúlt héten a szeles időjárás miatt elmaradt kezeléseket pótolják a szakemberek.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a folyók áradását követően mostanra sikerült csökkenteni a szúnyogártalom mértékét, ami a Dunántúlon volt a legjelentősebb. A szakemberek az árterületeken biológiai lárvagyérítést, míg a lakott településrészeken a kifejlett szúnyogok elleni kémiai kezeléseket alkalmaztak.

A szúnyoggyérítéshez használt készítmény az alacsony dózisnak köszönhetően emberekre, háziállatokra nem jelent veszélyt - jegyezték meg.

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!