Ugrás a tartalomra

Folyamatosan nyírják a füvet Miskolcon

minap.hu/MiskolcTV
Utoljára módosítva
2023. május 23. kedd 19:28
Az esős idő miatt a Városgazda munkatársai plusz műszakokat is beiktattak.
Már a második körben nyírják idén a város zöldterületeit. Fotók: Juhász Ákos

Mind a hat parkfenntartási körzetben dolgoznak jelenleg a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft munkatársai, Diósgyőrtől a Besenyői út végéig. A gépek és a kezelőik hétvégén sem pihentek: a szombati munkára azért volt szükség, mert a múlt héten több erősen esős nap is volt.

- A nedves fű föltapad a dobokra, ami miatt nem lehet a fűnyírást az elvárt minőségben elvégezni. Ezért kellett egy műszakot beiktatni a múlt hétvégén, hogy utolérjük magunkat – mondta a Miskolc Televízió Híradójának Kertész Béla, a cég műszaki vezetője, aki szerint az olyan, eső utáni meleg idő, mint ami ezt a hetet is köszöntötte, kedvez a vegetációnak. Magyarul gyorsabban nő a fű.

Munkában a "ráülősök"

- Azért állítottunk be plusz műszakokat, hogy a város zöldfelületei az időjárástól függetlenül megfelelő, kulturált állapotban maradjanak. Igaz, hogy szombat pihenőnap, de úgy alakítottuk ki a munkakezdés időpontját, hogy a lakosok tudjanak pihenni.
A gondozott füves terület mérete a városban 3 millió négyzetméter. Idén egyszer már le lett vágva az egész (ez a folyamat nagyjából 21-22 munkanapba telik általában). A műszaki vezető tájékoztatása alapján most a másodszori nyírás történik.

Fűtraktor és "tologatós" fűnyíró bevetésen.

- Jelenleg 12 nagygép, úgynevezett ráülős gép dolgozik, emellett vannak a tologatós, illetve fűkaszás dolgozók.

Az olyan tagolt vagy rézsűs területeken, ahol a nagygépek nem tudnak dolgozni, vállalkozót is bevonnak a munkavégzésbe. Ezeken a problémás területeken a fűkasza az egyetlen megfelelő eszköz Kertész Béla szerint, aki elmondta, a fűnyírás lassú folyamat, de mindenhová eljutnak idővel.
 

További hírek

Olvasnivaló