Ugrás a tartalomra

Folytatják: városszerte számolják fel az úthibákat

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. április 22. péntek 12:15
Miskolc az elkövetkezendő időszakra kitűzött kátyúzási ütemtervéről számoltak be péntek reggel a Velünk a Város frakciójának tagjai - Badány Lajos alpolgármester és Révész Péter önkormányzati képviselő - az aznapi munkavégzés egyik helyszínén, a Perczel Mór utcán.
Előzetesen a műszaki ellenőrök térképezték fel a város úthálózatát. Fotók: Parai Roland

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. három hete kezdte meg azt a nagyvolumenű kátyúzási munkát, amelynek részeként a város 318 utcájában 22 ezer négyzetméter területen 1800 köbméter aszfalt bedolgozását teljesítik a szakemberek. A város úthálózatát előzetesen műszaki ellenőrök - az önkormányzati képviselőkkel közösen - térképezték fel. 

Áprilisban egyidejűleg több helyen is végzik a hibás útszakaszok reparálását. A megvalósítás – a városüzemeltetésért felelős alpolgármester elmondása szerint – a felmerülő időjárási nehézségek dacára is jó ütemben halad. Badány Lajos hozzátette: a hivatali szakembereken kívül az önkormányzati képviselőket is bevonták.

A kátyúzás két ütemben zajlik Miskolcon: nyár elejéig tart az első, míg várhatóan szeptemberben kezdődik a második etap.

Az Y-híd beruházása nyomán megnövekedett forgalom Badány Lajos választókerületében elsősorban a Csokonai, a Szinva és a Fonoda utcákat sújtja. Utóbbinál éppen ezért még péntek délelőtt is akadt jócskán tennivaló. A városvezető egyúttal kifejezte reményét, hogy a beruházás folytatásaként megépülő bekötőút kivitelezési munkálataiba körzetének utcáit is be fogják vonni.

A bevetett munkáskezek a város számos egyéb pontján túl Perecesen, Martinkertvárosban, Szirmán és a Tiszai pályaudvar környékén is telelapátolják a gödröket, mindeközben meg-megállnak a belvárosban is, ezután érintik az Avast, mivel a Tampere városrészen szintúgy bőven találni javításra szoruló burkolatot.

A városszerte mintegy 150 millió forint értékű munkát a közelmúltban kezdte el a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. alvállalkozó bevonásával

Révész Péter körzetében már korábban megkezdődtek a részleges útkorrekciók. Az önkormányzati képviselő emlékeztetett: a Csabai kapuban már végzett a feladatra kijelölt brigád, napokon belül pedig a Perczel Mór és az Aulich Lajos utcákat is rendbe hozzák, majd onnan a Szabadságharc utca felé haladnak tovább. – Az útszakaszok felmérése a Városgazda útellenőreinek a segítségével történik. A feltérképezett kátyúkat az ő irányításuk alapján és az érintett forgalom figyelembevételével igyekszünk kijavítani – hangsúlyozta a városatya a Kálvária domb felső bejáratánál tartott bejelentéskor.

Révész Péter, a terület önkormányzati képviselője

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!