Ugrás a tartalomra

Folytatódik a DVTK ösztöndíj program

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2022. november 08. kedd 11:01
A nehéz gazdasági környezetben is folytatódik a 2018-ban országosan egyedülálló módon elindított DVTK ösztöndíj program, amely a Miskolcon tanuló - matematika és a fizika tantárgyak területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó - tehetséges középiskolások támogatására jött létre – számolt be a dvtk.eu.

Az immáron ötödik alkalommal kiírt ösztöndíj program fő célja a tehetséges diákok számára rendszeres magas színvonalú tehetséggondozó szakkörök szervezése, valamint a diákok tanulmányaihoz és versenyeztetéshez szükséges anyagi feltételek biztosítása.

Az évnyitón a DVTK Stadion VIP Termében, hétfőn délután, dr. Világi Péter, a DVTK kommunikációs és marketing igazgatója üdvözölte az idei ösztöndíjasokat, felkészítő tanáraikat, a programban résztvevő gimnáziumok igazgatóit, Csöbör Katalin és dr. Kiss János országgyűlési képviselőket, Veres Pált, Miskolc polgármesterét és az ösztöndíj idei támogatóit, a PekaBau 2000 Kft. és a MetalSun Kft. képviselőit.

- Nagy örömömre szolgál, hogy ma itt lehetünk, mert ez azt jelenti, hogy ebben a nehéz gazdasági helyzetben is megmarad a DVTK Ösztöndíj program - mondta dr. Világi Péter. - Ez már az ötödik éve ennek az országosan egyedülálló programnak, amely a Miskolcon tanuló - matematika és a fizika tantárgyak területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó - tehetséges középiskolások támogatására jött létre. Fontos változás az előző évekhez képest, hogy a DVTK létrehozott egy saját alapítványt, így az idei tanévtől a külön erre a célra alapított, Észak-magyarországi Tehetségekért Alapítvány keretében fogjuk az ösztöndíjprogramot működtetni. Az idei tanévtől picit változtattunk az ösztöndíjprogram pályázati kiírásán is: annak érdekében, hogy a programban résztvevő diákokat még jobban motiváljuk, a 2022/23-as tanévben elért versenyeredmények és a tehetséggondozó szakkörökön végzett aktív munka alapján 2023 májusában értékes különdíjakat fogunk a legkiválóbb ösztöndíjasok között kiosztani. Bízom benne, hogy a program 50 diákjával nem csak itt találkozhatunk a VIP teremben, hanem szurkolnak majd a DVTK Stadion lelátóin, hogy labdarúgó csapatunk ismét az első osztályban játsszon, vagy a DVTK Arénában drukkolnak női kosárlabda csapatunknak, és lelkesen éneklik majd a DVTK indulóját, benne a klub jelmondatát: Együtt vagyunk, győzni fogunk!

- Kicsit hazajöttem, nagyon jól érzem magam és különösen nagy öröm számomra, hogy itt lehetek, hiszen a program indulásakor én is ott voltam és néhány évig koordinátora is lehettem, ezért is külön öröm számomra, hogy a program tovább tud működni - tette hozzá Veres Pál polgármester. - Alig van néhány város Magyarországon, ahol városi szintű szakkör működik, olyan városról pedig nem tudok, ahol ez egy ösztöndíjjal egészülne ki. Ebben különleges Miskolc és a DVTK, amely ennek az ösztöndíjnak, szakmai programnak és összefogásnak az élére állt. Csak akkor lehet eredményeket elérni, ha nagyon keményen dolgozunk érte, az itt jelenlévő diákok már bizonyítottak, hiszen teljesítményükkel bizonyítottak és kiérdemelték, hogy részesei lehessenek a programnak. Biztos vagyok abban, hogy egymástól és kiváló kollégáktól tanulva mindenki olyan teljesítményt fog nyújtani, ami kiemelkedő lesz országos szinten is. Ez egy példátlan összefogás, így én is csak csatlakozni tudok, együtt vagyunk, győzni fogunk! Hajrá, Diósgyőr!

Juhász Ákos képgalériája

- Annak idején az Arago Zrt tulajdonosával, Leisztinger Tamással és a A Nő A Siker Alapítvánnyal közösen indítottuk el a programot és úgy gondoltuk, ez a fantasztikus stadion méltó helyszínt ad majd a szakköröknek, hogy a legmagasabb szinten készülhessenek a diákok az előttük álló feladatokra - tette hozzá Csöbör Katalin országgyűlési képviselő. – Magyarország kormányával igyekszünk minden feltételt biztosítani ahhoz, hogy a városunk és a régiónk fejlődjön, és olyan vállalkozásokat szeretnénk idehozni, akik otthonra lelnek nálunk. Ezek a cégek igénylik a képzett munkaerőt és azokat a fiatalokat, akik a középiskola és az egyetem elvégzése után itt akarnak maradni és a tehetségük ezeknél a cégeknél bontakozhat ki. Azon dolgozunk, hogy mindenki megtalálja a számítását, ezért fejlesztjük a közműhálózatot, ezért építünk utakat és autópályákat is. Az itt jelen lévő diákokból lehetnek a legjobb matematikusok és fizikusok, és nagyon bízunk benne, hogy nagy sikereket érnek majd el a tanulmányi versenyeken. Kívánom mindenkinek, hogy hozza ki magából a legjobbat! Sok erőfeszítést, „görcsölést” és sok sikert kívánok mindenkinek! A ti sikereitek a mi sikereink is, ez nem csak a sportokra vonatkozik, hanem a matematikára és a fizikára is! Hajrá, DVTK, hajrá matematikusok és fizikusok!

- Szeretnék gratulálni mindenekelőtt a diákságnak, hiszen minden városban nagy dolog az, ha valaki egy tanulmányi versenyben oda tud kerülni a legjobbak közé, Miskolcon különösen nagy dolog a természettudományok tekintetében a legjobbak között lenni - zárta dr. Kiss János országgyűlési képviselő. - Miskolc matematika és fizika város, úgy gondolom, hogy városunkban a legnagyobb a verseny ezekben a tudományágakban. Köszönet a DVTK-nak, hogy itt lehetünk, ez egy rendkívüli esemény. Egy klub sikerességét sok mindenben lehet mérni, eredményességben, gólok számában, de biztosan sokan ismerik az FC Barcelona jelmondatát, hitvallását, amely így hangzik: Més que un club, azaz „Több, mint egy klub”. A nagy egyesületeknek felelőssége van, nem csak a sportolóiért, nem csak a szurkolóiért, hanem az egész közösségért, amelyet képvisel. Nem vagyunk még a Barcelona szintjén, de szépen lassan, lépésről-lépésre a DVTK is több lesz, mint egy klub. Ez a cél. Most a DVTK odaállt az itt jelen lévő fiatalok mellé, én pedig azt kérem viszont, hogy amikor eljön az idő, és lehetőségük lesz rá, akkor viszonozzák és álljanak majd a DVTK mellé.

A pályázatot elnyert tanulók a 2022/2023-as tanévben is térítésmentesen vesznek részt a heti egy alkalommal szervezett matematika, illetve fizika tehetséggondozó szakköri foglalkozásokon, valamint havonta 25.000 forint összegű ösztöndíjban részesülnek. Az ösztöndíjprogram részét képezi idén is, hogy az ösztöndíjasok és a szakköröket vezető pedagógusok díjmentesen tekinthetik meg a DVTK labdarúgó és kosárlabda mérkőzéseit.

Az idei esztendőben az alapítvány kuratóriuma az iskolák szaktanárainak és vezetésének szakmai javaslatai alapján 50 tehetséges, a matematika és a fizika tantárgyak területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó, miskolci állami fenntartású gimnáziumokban tanuló diák pályázatának támogatása mellett döntött. A DVTK ösztöndíjasainak névsorát a dvtk.eu-n olvashatja. 
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!