Ugrás a tartalomra

Folytatódik a ködös, párás, hűvös idő

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. november 14. szombat 17:16
Borult, hűvös, vagyis hamisítatlan novemberi idő lesz vasárnap is.
Ködös novemberi idő várható. Fotó: Juhász Ákos

Az időjárási frontok és az őket hordozó ciklonok továbbra is Európa nyugati, északnyugati tájain vonulnak, és ott okoznak csapadékos, enyhe időt. Az Ibériai-félszigeten és Franciaországban 20 fok körül alakul a csúcsérték. Ezzel szemben a kontinens más részeinek időjárását magasnyomás alakítja. Területén sokfelé borítja rétegfelhőzet az eget, párás, foltokban ködös a levegő. A Kelet-európai-síkság északi felét sarkvidéki hideg légtömeg árasztotta el, arrafelé már napközben is kemény fagy van. A Kárpát-medence időjárását eleinte magasnyomás alakítja, majd vasárnaptól a nyugat felől közeledő ciklon előoldali áramlási rendszerébe kerülünk.

Az ország legnagyobb részén folytatódik a borult, párás, helyenként ködös idő. Vasárnap kisebb körzetekben, főleg az ország déli felén szakadozhat fel, csökkenhet a felhőzet. Szitálás bárhol előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, majd vasárnap a Dunántúlon helyenként megélénkül a déli szél.

    
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 6 és 11 fok között valószínű.

További hírek

Olvasnivaló