Ugrás a tartalomra

Forgalomkorlátozás az M3-as autópálya Budapest-Hatvan vasút feletti hídján 

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. december 01. szerda 10:06
Az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalán a 42-es kilométerszelvényben lévő MÁV Budapest-Hatvan vasútvonal feletti híd dilatációs szerkezetét javítják a Magyar Közút Nonprofit Zrt szakemberei. A munkálatok december 4-én, szombaton 10 órától várhatóan másnap 10 óráig tartanak majd – áll a társaság közleményében. 

A munkálatok ideje alatt az érintett szakaszon a Nyíregyháza felé tartó forgalom egy sávon haladhat majd és sebességkorlátozás is érvényben lesz a munkaterület környezetében. A beépítendő anyagok technológiai kötésideje miatt lesznek olyan időszakok, amikor a hídon látható munkavégzés nem lesz, de a forgalom a lezárt forgalmi sávban nem közlekedhet. Az ünnepek előtti várhatóan megnövekedő forgalom miatt szombaton napközben torlódásra kell számítani a térségben. A korlátozással járó munkák idejére a szakemberek a közlekedők türelmét és megértését kérik, a halaszthatatlan felújítási munkákat az ő érdekükben végzik el.

A dilatáció tágulási hézagot jelent. A dilatációs szerkezet pedig a híd alakváltozásait felvenni képes, a dilatációs hézagot lefedő, forgalmi terhelést viselő szerkezet.

A társaság a munkaterület környezetében a sebességkorlátozás betartására és fokozott óvatosságra inti a közlekedőket. Továbbá arra kérnek mindenkit, hogy még indulás előtt tájékozódjanak a korlátozáshoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. 

(Borítóképünk illusztráció.)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

-
Miskolc és környéke
-
Miskolc és környéke