Ugrás a tartalomra

Forgalommal szemben hajtott az M30-ason egy nyugdíjas, és még ittas is volt

Kujan István
Utoljára módosítva
2022. január 19. szerda 09:19
A férfi egy miskolci bevásárlóközpontból akart hazajutni, de eltévedt, hát megfordult az autópályán, és elindult a forgalommal szemben visszafelé.

Forgalommal szemben közlekedett egy idős ittas férfi szombat éjszaka az M30-as autópályán, Szikszó közelében – adta hírül a Miskolci Rendőrkapitányság. Közúti veszélyeztetéssel gyanúsítják a 76 éves férfit.

Az eset leírása során megtudtuk, hogy „a férfi egy miskolci bevásárlóközpontból akart hazajutni, de eltévedt, és az autópályán Halmajig közlekedett, majd ott megfordult, és elindult a forgalommal szemben visszafelé”.

A járőrök megszondáztatták, pozitív eredményt mutatott, így a helyszínen elvették a jogsiját, majd előállították. A rendőrök közigazgatási eljárást is kezdeményeztek a férfival szemben az ittas járművezetés miatt.

Úgy tűnik, a nemrégiben átadott M30-as sokakat összezavarhat: tavaly novemberben írtunk arról, hogy a Miskolcot Tornyosnémetivel összekötő autópályaszakaszon már az első napokban többen „eltévedtek”. Előbb egy 82 éves kazincbarcikai hölgy fordult szembe a forgalommal, és összesen 28 kilométert hajtott így nagy sebességgel. Aztán egy 59 éves encsi nő fordult meg kétszer is a szakaszon, mire sikerült lehajtania.

„Biztosak lehetünk, hogy forgalommal szemben haladunk, ha az autópályára való felhajtás után az autó jobb oldalára esik az elválasztósáv” – írja a logikusnak tűnő tanácsot a Magyar Közút. Ilyen esetben amilyen gyorsan csak tehetik, érdemes lehúzódnia a sofőrnek.

A borsodi rendőrök pedig újfent felhívják a figyelmet arra, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, az elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. A közlekedési szabályok betartásával, kellő odafigyeléssel, türelemmel, toleranciával és egymás iránti felelősséggel azonban megelőzhetők a tragédiák.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!