Ugrás a tartalomra

Forró volt a hangulat a hidegben is a huszadik Avasi Kvaterkán

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. november 27. vasárnap 11:57
Fények, ízek, ölelések és melegség - és nem utolsó sorban egy szülinapi torta -, várta szombat este az Avasi Bortanyára és környékére azokat a lelkes vendégeket, akik együtt ünnepelték a huszadik kvaterkás szülinapot, most már kicsit az adventi várakozás jegyében is.
Fotó: Mocsári László

Az ősz végi hűvösben jól esett a testnek a lélekmelegítő forralt bor, vagy akár csak úgy pincehidegen, egy kis krampampulival, gönci pálinkával, Károly bácsi karácsonyi süteményeivel és pogácsáival, sült gesztenyével, vagy az abaújszántói Forró Kutya BBQ jóvoltából barbecue udvarral. De a szervezők készültek a közkedvelt kvaterka válassz-szendvicsekkel, zsíros kenyérrel és hurka-kolbásszal is, hogy éhét is csillapíthassa az itókáktól már felmelegedett vendégsereg.

Fotó: Mocsári László

Az est fő attrakcióit, vagyis a borokat a Parajos Pincészet, az Angyal Borászat, a Kreinbacher Birtok, a Cardium Borászat, az Oroszlános Borbirtok, a Szűcs Pincészet, a Zsadányi Pincészet, a Gonda Pince, a Csóbor Pincészet, a Németh János Pincészet, a Maul Zsolt Pincészete, a Gróf Buttler Borászat, a Breitenbach Pince és a Gál Szőlőbirtok és Pincészet biztosította. És természetesen továbbra is kóstolhatták a város borait az Áts Károly pincészetből, Vincze Béla borászatából és a Palkó Boroktól.

Fotó: Mocsári László

Barátságos karácsonyi fényekbe borul a Bortanya és a Polgármester Pince, krampampulis utcaparty, szabadtéri tűzkosarak, puha pokrócok, lélekmelengető versek és slam poetry, no meg zene és tánc gondoskodott a forró hangulatról, hogy egy cseppet se fázzon a nagyérdemű.

Fotó: Mocsári László

A korai sötétségben lassan érkeztek a látogatók, de a nyolc órától kezdődött La Barriere Manouche koncertre már szép számmal összegyűltek, hogy aztán akinek kedve volt rá, rophassa a táncot Dj Sebastian ritmusaira.

Az eseményt az Avalon Fleet és Miskolc önkormányzata támogatta.

További hírek

Olvasnivaló