Ugrás a tartalomra

Garantált városnézés szeptemberben is

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. szeptember 05. hétfő 16:30
A turisztikai főszezonnak ugyan vége, de a Tourinform Miskolc iroda városnézései ősszel is folytatódnak, hiszen novemberig minden hónap második szombatjára meghirdették a garantált programot.
Fotó: Rogosz Péter

A színházi szezon kezdetéhez igazodva a szeptember 10-i belvárosi sétán színházbérletek névadói nyomába eredhetnek a vendégek. A városnézésen szó lesz arról, melyik színésznő játszhatott az első, leégett és a második, újjáépített miskolci kőszínházban is, hogyan segítette Szemere Bertalan a színház újjáépítését a tűzvész után, hol született a Csárdáskirálynő szövegírója, ki írt verset a miskolci színház óratornyáról, milyen szerepet játszott Nagy Attila színész az 1956-os miskolci eseményekben, és hogyan kezdődött a legendás szerelem Ruttkai Éva és Latinovits Zoltán közt. Az érdeklődők felkereshetnek kevéssé ismert emléktáblákat és szobrokat, valamint bepillanthatnak a színház előcsarnokába is.

A szombati városnézésre előzetes regisztráció nem szükséges. Egyéni vendégeket várnak, indulás a Tourinform irodából délelőtt 10 órakor. Jegyvásárlás indulás előtt a helyszínen.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!