Ugrás a tartalomra

Gasztronómia, spiritualitás és emlékülés is lesz a Múzeumok Őszi Fesztiválján

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. szeptember 27. péntek 19:43
A Herman Ottó Múzeum is számtalan programmal várja látogatóit a szeptember 30. és november 10. között tartó rendezvénysorozaton.
Herman Ottó Múzeum főépülete / Fotó: Juhász Ákos

"Minőségét megőrzi!" mottóval hamarosan kezdetét veszi a Múzeumok Őszi Fesztiválja, melynek keretében lesznek rendhagyó tárlatvezetések, előadások, műhelybeszélgetések. Fotópályázatot is hirdettek a szervezők, és tartanak majd kerékpár- és vártúrát. Emellett kíváncsiak a régi családi receptekre is - adta hírül portálunknak közleményben a Herman Ottó Múzeum. 

Szeptember 19-én, a II. Miskolci Ars Sacra Fesztivál részeként nyitotta meg kapuit a A görögkatolikusok évszázados öröksége című kiállítás a Herman Ottó Múzeumban. A tárlat az egész országból összegyűjtött értékes liturgikus tárgyakat, köztük az abaújszolnoki görögkatolikus oltárt mutatja be 2025. március 20-ig. A kiállítás a Miskolci Egyházmegye elődje, a Miskolci Apostoli Exarchátus 100. évfordulója alkalmából nyílt meg, hogy a görögkatolikusok tárgyi és szellemi örökségére, hagyományvilágára irányítsa a figyelmet. 

Október 1-én és október 6-án, két alkalommal, György István Csaba, azaz "Borgó" festőművész és grafikus személyes tárlatvezetés tart "A mindenség tengelye" című kiállításban. A tárlat november 3-ig látogatható hétfő kivételével 9-17 óráig.

Herman Ottó egykori nyaralója 1964. október 25-én nyitotta meg kapuit, mint múzeum, mint emlékház. Ebből az alkalomból szakmai tanácskozást, emlékülést rendeznek, felidézve a ház elmúlt 60 évének a történéseit. A rendezvényen való részvétel regisztrációhoz kötött. Regisztráció az eseményre a hermanotto.emlekhaz@gmail.com e-mail címen lehetséges - sorolták. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!