Ugrás a tartalomra

Görömböly ezúttal is "otthont” adott a hegyikerékpározásnak

Utoljára módosítva
2020. július 21. kedd 09:06
A BORSOD MTB BAJNOKA SERIES (B-MTB Series) elnevezésű hegyikerékpáros versenysorozat idei 2.futamát július 19-én, vasárnap rendezte meg a miskolci HOTE SE. A görömbölyi pályákon ezúttal is látványos csatákat tekinthettek meg a sportbarátok.

A versenyközpontot Miskolc-Görömbölyön, a pincesorom, a Grál Pince szomszédságában jelölték ki a rendező HOTE SE tagjai, akik reggeltől késő délutánig remek hangulatot teremtettek a résztvevők és családtagjaik, kísérőik számára.

- A szombaton leesett eső kicsit trükkössé tette a pályát, de ez szinte csak a nagy kört érintette, vasárnap viszont csoda időnk volt, kisütött a nap! -  tudtuk meg Molnár György főszervezőtől, aki a master férfi kategóriában ezúttal is nyeregbe pattant és másodikként érkezett célba. - Az előnevezések számából (128 fő) már láttam, hogy nem leszünk kevesen, ami beigazolódott. Tömeg volt a pincesoron is, összesen biztosan arra járt 350-400 ember, de ezt a számot nehéz megsaccolni. A gyerekek futamaival kezdtünk, a kicsik szokás szerint nagy csatákat vívtak, a szülők velük együtt, hatalmas szurkolás közepette  élték meg a küzdelmeket. Majd jött egy újdonság a hobbi kategória, az amatőr bringásoknak. A 2 km-es könnyített pályán rendezett  erőpróbát „buli” futamnak találtuk ki, de jó kis verseny kerekedett ebből is.

Ezt követően megkezdődött a nagy pályás verseny, mindenkinek bejött az új pálya vonalvezetése és a jó idő már kezdte felszárítani a saras részeket is. A nők, szeniorok és nagyobb gyerekek betörték az útvonalat az elit futamra, így akkora már egészen jól használható, túlnyomó részt  száraz,  jól tekerhető pálya várta a sportolókat. A felnőtt férfiak futamában öcsém, Molnár Péter erődemonstrációt mutatott be,  nagy fölénnyel, magabiztosan nyert abszolútban. A felnőtt nőknél a pilisi Oravecz Lora nyert, a miskolci Gál Erika pedig bronzérmes lett. A rendezői csapat és a magam nevében nagy köszönetet kell mondjak mindenkinek, aki segített eljutni idáig, létrehozni és ilyen színvonalassá tenni ezt a versenyt. Sokan vannak, felsorolni sem lehet azokat, akik évek óta segítenek. Legfontosabb segítőim a családom és a HOTE SE tagjai. Ahhoz pedig, hogy ezúttal is ilyen nagyszerű viadalt hozzunk össze, sok-sok támogatóra is szükségünk volt. Köszönet az Auchan, a Decathlon, a Praktiker, a Grál Pince, a Nagy-Szögedi Pincészet,a  Mokka House, a Fireplace Kft, a Bikegift.hu, a Jaf Holz Kft, Miskolc MJV Önkormányzata, Borkúti  László, Görömböly önkormányzati képviselője, a Görömbölyi Általános Iskola, a Görömbölyi Kultúrális Egyesület, Görömböly Polgárőrsége, Bükkszentkereszt Önkormányzata, a Gyenes Ágnes kisvirág varrószoba, a Hell és XIXO, a Factory Aréna, az Émi Fagyizó, valamint a területtulajdonosok, Tóth József és Boros Gábor segítő közreműködéséért, támogatásért. Külön köszönetet érdemelnek még barátaim, Dovák Dávid, aki ismét csillogtatta fantasztikus speeker képességeit, Kalotai Norbert, aki a jó zenéket szolgáltatta, valamint a nevezésnél ügyesen segédkező hölgyek, és a fotósok, Vígh Attila,  Hörömpöli Tamás, Molnár  Tibor, Bencze András, továbbá a drón-videós, Gajdos Tamás, akik megörökítették az esemény minden történését.

A verseny részletes eredményeit ITT tekinthetik meg.

További hírek

Programok

-
Miskolc és környéke