Ugrás a tartalomra

A gyógyszertár pultja mögött is jártak

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 12. csütörtök 14:33
Ferenczisek látogatták meg a Szent János Gyógyszertárat, ahol a cégvezető megmutatta a labort és a raktárat is a fiataloknak, mielőtt légzéskönnyítő kenőcsöt kevertek volna közösen. A Női Erőforrás Család és KarrierPont ez alkalommal egy gyógyszertárba szervezett üzemlátogatást.
Fotó: Végh Csaba

A sorozat eddigi állomásai között volt egy kávézó, egy étterem és egy oktatási központ. Pusztafalvi Zsuzsa képzési és fejlesztési koordinátor elmondta, azért szervezték meg az üzemlátogatás-sorozatot, hogy segítsenek a fiataloknak és a kismamáknak az elhelyezkedésben. – A rendezvények célja, hogy a miskolci nők megismerjenek új szakterületeket, és számba vegyék az ezekben rejlő lehetőségeket, amikor GYED vagy GYES után visszatérnek a munkaerőpiacra. De jól jöhetnek az üzemlátogatásokon szerzett tapasztalatok azoknak is, akik még pályakezdők, valamint akkor is, amikor a kismamák később munkahelyváltást terveznek, vagy vállalkozóként szeretnék kipróbálni magukat.

A diákok most a Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakgimnáziumból jöttek a Búza téren található Szent János Gyógyszertárba.

– Gyógyszertári asszisztensnek tanulok. Ez a program nekem nagyon jó lehetőség, hogy belelássak abba a szakmába, amit választottam. Egyre biztosabb vagyok abban, hogy jól döntöttem. Legjobban az tetszik benne, hogy családiasabb a légkör, mint máshol az egészségügy területén – mondta Hunyadi Szilvia.

Az üzemlátogatás alatt Fegyvernekiné Nádi Katalin cégvezető kísérte végig a fiatalokat a gyógyszertár helyiségeiben, ahol még arra is fény derült, hogy a drognak minősülő anyagokat páncélszekrényben elzárva tartják. A látogatás végén frissítő gélt készítettek közösen kámforból és mentolból.

További hírek

Olvasnivaló