Ugrás a tartalomra

Ha augusztus, akkor Perecesi Rockfesztivál

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2024. július 24. szerda 17:16
Ebben az esztendőben már hatodik alkalommal hívják Perecesre a rockzene szerelmeseit.
Minden évben nagy siker a Perecesi Rockfesztivál. Fotó: MiNap-archív/Horváth Csongor

Idén sem marad el a perecesi rockünnep, augusztus 24-én délután háromtól ismét zenészekkel, és persze a zene szerelmeseivel telik majd meg a perecesi szabadtéri színpad – mondta el a minap.hu érdeklődésére Kiss Csaba, a rendezvény főszervezője.

Emlékeztetett, a népszerű program hat évvel ezelőtt ugyan magánkezdeményezésként, de már a kezdetektől nagyon sokat segített a szervezésben az Új Bányamécs Baráti Kör. Ők pályáznak forrásra, melyből a rendezvényt finanszírozni tudják. Hozzátette, a terület aktuális önkormányzati képviselői mindig támogatták azt és ez az idén sem volt másként.

– Idén öt előadó zenél majd a közönségnek, így az elmúlt évekhez képest korábban, már délután három órakor elkezdődik majd a fesztivál. Elsőként az LKM zenél, őt a KP projekt, azaz Kovács Péter gitáros új formációja követi. Őket a Longhorn követi majd, ami egy régi billentyűsünknek a zenekara, részletezte Kiss Csaba hozzátéve: igyekeznek visszahívni minden olyan zenekart, aki korábban már őket is meghívta zenélni. Így volt ez a Longhorn esetében is.

Utolsóként a BMV és a KCSB, azaz Kiss Csaba és barátai fog zenélni. „A BMV a miskolci zenekarok közül a klasszikusok közé tartozik, de a mi formáciünknak is van kapcsolódása hozzájuk. Egyrészt ugyanis a jelenlegi dobosunk Gradwohl Ernő zenélt velük elég sokat, másrészt a KCSB elődje még sok évtizeddel ezelőtt lépett fel a BMV-vel. Innen a barátság közöttünk” – részletezte Kiss Csaba.

A zenei program szervezője végül hozzátette, öröm számukra az, hogy az elmúlt hat évben még a koronavírus világjárvány és egyéb nehézségek ellenére is hagyománnyá vált a Perecesi Rockfesztivál, a miskolciak és a környékbeliek fix rendezvényként tekintenek rá nyár végén.

„Ahogy létrehoztuk a Facebook-eseményünket, már az első néhány napban sokan jelentkeztek rá, szóval úgy tűnik, kezdenek minket számon tartani. Ehhez hozzátartozik az is, hogy nem nagyon van másik olyan fesztivál Miskolcon, ami kimondottan a rockzenére fókuszálna, így valamilyen szinten talán hiánypótló is volt a mi hat évvel ezelőtti kezdeményezésünk” – tette hozzá Kiss Csaba, akitől megtudtuk azt is, hogy a zenei programon ott lesz remélhetőleg a Miskolci Rocklegendák című könyv szerzője, Bárdos István is, aki a helyszínen dedikálni is fogja kötetét.

A Perecesi Rockfesztivál tehát augusztus 24-én délután három órakor kezdődik és minden zenekar egy szűk órát zenél majd és körülbelül este tízkor lesz a záróra. A programra a belépés ingyenes.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!